hallgatói véleményezés tanárokról anonyman...

hallgatói véleményezés tanárokról anonyman...

Fehér András írta időpontban
Válaszok szám: 6
A következő a megoldandó probléma:
A diákoknak (és esetleg szülőknek, de ez másodrangú elvárás) a tanárokról kellene véleményezést adniuk. A probléma egy klasszikus teszt-szerű űrlappal szemben, hogy itt az anonymitás is elvárás, de hasznos lenne valahogyan kontrollálni, hogy mindenki csak egyszer töltse ki.

Nézegettem a modulokat és pluginokat, nem jutottam semmire. Mivel ez a funkció törvényileg előírt elvárás, bízom benne, hogy nem kell valami fapados saját módszert kitalálnom.

Nem muszály magyar nyelvű modult javasolni, csak lenne valami megoldás!!!

Köszönettel:

Fehér András
Válasz erre: Fehér András

Tárgy: hallgatói véleményezés tanárokról anonyman...

Bakos Csaba írta időpontban
Kedves András!
Nem értem a "a funkció törvényileg előírt elvárás," idézést. Melyik törvény ír elő ilyet
? Véleményem szerint sok értelme nincs, más országok gyakorlatában komoly jogi problémák merültek fel, nem lehet egy diák (bár korosztályt nem írtál) olyan helyzetben, hogy reálisan tudjon "ítéletet" mondani. A pedagógus minősítése az iskola, intézmény vezetőjének a dolga, kár lenne ezt a szerepet a diákokra testálni.
Ugyanúgy értelmetlennek tartom a felsőoktatásban is az un. kurzus, oktató értékelést a hallgató részéről. Nincs reális értékelés mögötte, sehol nem veszik figyelembe, ezért kár pazarolni rá az energiát.
Üdv, Bakos Csaba
Válasz erre: Fehér András

Tárgy: hallgatói véleményezés tanárokról anonyman...

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
Mi a Feedback modult már használtuk ilyen célra. Tudja az anonym adatgyűtést, de szerintem nem tudod korlátozni a kitöltések számát. (éppen a névtelenség miatt nem naplózza a kitöltéseket, csak az adatokat tárolja el).
(A Feedback "minőségét" jelzi, hogy a Moodle 2.0-ban már alapmodulként szerepel.)
Hasonló dolgokat tud a Questionnaire modul is, de ezt nem ismerem annyira.

Az is hozzá kell tennem, hogy tapasztalataim szerint inkább noszogatni kell a hallgatókat a kitöltésre, és nem attól tartani, hogy többször is kitölti a kérdőívet.

Ha ezek nem jönnek be külső eszközként ajánlom még a LimeSurvey-t vagy a Google Docs kérdőív szolgáltatását. Mindkettő lehet anonim, és a kérdőív beágyazható a Moodle felületére.

Vágvölgyi Csaba

ui.: A feedbackhez tudunk magyar nyelvi állományt küldeni.
Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Tárgy: hallgatói véleményezés tanárokról anonyman...

Pótó Gábor írta időpontban
Elvileg megoldható lenne az anonim kitöltéssel a "csak egyszeri" kitöltés. Fel kell jegyezni, hogy kik töltötték ki az adott ívet, de ezt elkülönítve kell tárolni a többi adattól. Így csak annyi látszik majd, hogy Gipsz Jakab kitöltötte, de hogy miket válaszolt, az nem látszik. (Persze ha csak 1 hallgató tölti ki, akkor látszik, de erre az esetre nem létezik jó megoldás!)
Válasz erre: Fehér András

Tárgy: hallgatói véleményezés tanárokról anonyman...

Papp Gyula írta időpontban
Kedves András!
Az egyik lehetséges megoldás a feedback (kérdőív) modul. Tudja az anonimitást és az egyszeri kitöltés előírását is, valamint az adott mező kötelező kitöltését.
http://moodle.org/mod/data/view.php?d=13&rid=95&filter=1
Csatolom a modult, benne a magyar nyelvi állományokkal. Bocsánat a kapkodásért: a modul hu_utf8 és a hu_utf8_local könyvtárakat is a helyükre kell tenni – nem volt időm összefésülni és a súgók is hiányoznak, de nem fog gondot okozni a használata. :-)

A Moodle 2.0-ban már standard modul lesz.
Válasz erre: Fehér András

Tárgy: hallgatói véleményezés tanárokról anonyman...

Fehér András írta időpontban
Nagyon köszönöm a sok, gyors és konstruktív választ.
Sajnos a technikai körülmények miatt (egyelőre csak éjjel tudok ilyesmin dolgozni) egy darabig el fog tartani, amíg kipróbálom a javaslatokat.

A kérdezett törvényt nem tudom, a főiskolán ahol tanítottam mondták, vagy talán le is írták, hogy ezt nem a kisujjukból szopták ki - őszintén szólva engem nem érdekel, mivel nem zavar, hogy véleményeznek, igen jók az eredmények.
Egyébként úgynevezett motivációra kellett: a fizuból visszatartottak 10%-ot és ezt a vélemények függvényében utalták csak át, illetve elvileg többletet is kaphattunk volna. Magánfőiskola - versenyszférásítás...

Egyébként amire most kell, az egy pedagógus díjhoz való közvéleményezés-kutatás a faluban, ahol lakom, és a diákok véleménye csak kis százalékban fog beszámítani.

Az érdekelt, hogy van-e ilyen lehetőség (mivel a lapok kinyomtatási költsége illetve feldolgozása nyilván kérdéses) egyelőre ugyanezen az ingyenmunka vonalon sokkal sürgősebb teendőim vannak, ez a teszt pedig csak tavaszra kell - tehát lehet, hogy érdemes megvárnom a 2.0 Moodle-t!

Még egyszer nagyon köszönöm egész Kosd község nevében!

Fehér András
(most.kosd.hu - no ezt kell sürgősen gatyába ráznom...)