Kedves László!
Ha jól értem, ahány helyszín van, annyi kurzust szeretnél létrehozni. Egyszerű a menet:
- Egy kurzust létrehozol és berendezel.
- Biztonsági mentést készítesz felhasználói adatok nélkül.
- Helyreállítod annyi példányban, ahányszor szükség van a kurzusra – más-más rövid névvel. A hosszú név lehet ugyanaz, de célszerű ebben is változást eszközölni – mondjuk a helyszínt feltüntetve.
Ha ezt a megoldást választod, érdemes elgondolkozni, hogy az állományokat nem töltöm fel a kurzusba, mert akkor ahány kurzus, annyiszor tárolod, hanem bekapcsolni az Állományrendszer adattárat és oda tölteni az állományokat, innen pedig csak linkelni a kurzusokba. Eredmény: karcsú kurzusok, egyszeres tárolás.
Én elgondolkoznék azon is, hogy nem duplikálom a kurzust, hanem minden helyszín, minden tanulója és oktatója egy kurzusban van. Csoportmód = Különálló csoportok és az egyes helyszínek tanulóit csoportba rendezem szervezem, valamint az oktatókat is a csoportokba rendezem. Így elszeparáltam a felhasználókat egymástól, nem fogják látni egymást.
A másik kérdésre: Keress olyat a portáladminisztrációban, hogy „Alapértelmezett honlap felhasználóknak” és állítsd Moodle-oldalamra, vagy Felhasználói beállításokra. (Adminként utálni fogod...)