Technikai fórum

Moodle összetett kérdés

 
Kép
Moodle összetett kérdés
Jaczkó László írta 2015. március 27., péntek, 16:36 időpontban
 
A következő problémában kérem a segítségeteket. Van egy moodle oldal, ahol már van létrehozva két kurzus kategória. Ez legyen alap és haladó. A kategóriák alatt vannak kurzusok az adott oktatóval illetve a hozzárendelt diákokkal. A következőt szeretném megcsinálni. Egy kurzust több tanár tanít több helyszínen.Ezek a kurzusok már létre vannak hozva. A kurzus formánál a téma megjelenítésnél téma formát választottam és 3 db-ot engedélyeztem. Az adott témák alá feltöltöttem a xls, ppt és pdf fájlokat. Először is azt szeretném megcsinálni, hogy ezt ne kelljen mindegyik kurzusnál megcsinálni, azaz újra felvenni és feltölteni a fájlokat. Meg lehet ezt még csinálni?
Jelen pillanatban, ha egy felhasználó belép, akkor a kurzus kategóriákat látja a főoldalon. A saját kurzusát csak a honlapon feliratra kattintva tudja megcsinálni. Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy belépés után a főoldalon a kurzusaim címszó alatt az adott kurzus név jelenik meg.
Előre is Köszi a segítséget
Kép
Tárgy: Moodle összetett kérdés
Papp Gyula írta 2015. március 28., szombat, 08:35 időpontban
 

Kedves László!

Ha jól értem, ahány helyszín van, annyi kurzust szeretnél létrehozni. Egyszerű a menet: 

  1. Egy kurzust létrehozol és berendezel.
  2. Biztonsági mentést készítesz felhasználói adatok nélkül.
  3. Helyreállítod annyi példányban, ahányszor szükség van a kurzusra – más-más rövid névvel. A hosszú név lehet ugyanaz, de célszerű ebben is változást eszközölni – mondjuk a helyszínt feltüntetve.
Ha ezt a megoldást választod, érdemes elgondolkozni, hogy az állományokat nem töltöm fel a kurzusba, mert akkor ahány kurzus, annyiszor tárolod, hanem bekapcsolni az Állományrendszer adattárat és oda tölteni az állományokat, innen pedig csak linkelni a kurzusokba. Eredmény: karcsú kurzusok, egyszeres tárolás.

Én elgondolkoznék azon is, hogy nem duplikálom a kurzust, hanem minden helyszín, minden tanulója és oktatója egy kurzusban van. Csoportmód = Különálló csoportok és az egyes helyszínek tanulóit csoportba rendezem szervezem, valamint az oktatókat is a csoportokba rendezem. Így elszeparáltam a felhasználókat egymástól, nem fogják látni egymást.

A másik kérdésre: Keress olyat a portáladminisztrációban, hogy „Alapértelmezett honlap felhasználóknak” és állítsd Moodle-oldalamra, vagy Felhasználói beállításokra. (Adminként utálni fogod...)
Kép
Tárgy: Moodle összetett kérdés
Jaczkó László írta 2015. március 28., szombat, 10:14 időpontban
 
Köszönöm szépen a választ. Sikerült az útmutatásod alapján megcsinálni. Örök hála érte.

Köszi