Minőségbiztosítás

Minőségbiztosítás

Czár Zsolt írta időpontban
Válaszok szám: 6
Sziasztok!
A következő feladatot kaptam-gondoltam felteszem ide is hátha valakinek van ötlete illetve csinált már ilyet. Tehát a feladatom az lenne, hogy egy felmérést kell készítenem amit a tanulók kitöltenek, gyakorlatilag az órát pontozzák különböző szempontok szerint. Pl mennyire volt érthető az óra, mi a véleményed a tanár stílusáról... stb mindegyik kérdést 1-5 ig lehet pontozni A lényeg tehát hogy a tanárok munkáját minősítik, amit majd a vezetőség meg fog nézni.
a feltételek a következőek:
-minden tanórát az adott osztály pontoz ugyanolyan kérdések alapján
-valahogy összesíteni kéne évfolyamonként és tanáronként a szerzett pontokat
-az is jó lenne ha meg lehetne oldani hogy anonim módon menjen az egész
Tehát lényegében egy minőségbiztosítási felmérést kell csinálnom

A kérdés hogy létezi e erre valamilyen modul?
Nekem először az jutott eszembe hogy tesztek segítségével oldom meg a feladatot de ha valakinek van más ötlete....?

segítséget előre köszönöm!
Válasz erre: Czár Zsolt

Tárgy: Minőségbiztosítás

Vida Andrea írta időpontban
van beépített kérdőív is a Moodle-ban, én tavaly azt használtam kísérletképpen. Most pontosan nem tudom, honnan varázsoltam elő, de ha érdekel, előásom. Több szempontból lehetett utána értékelni az eredményt.
Válasz erre: Vida Andrea

Tárgy: Minőségbiztosítás

Czár Zsolt írta időpontban
Szia !
Én a felmérés tevékenységet néztem, de ott csak előre gyártott felméréseket lehetett használni ekkor elkezdtem keresgélni a modulok és tevékenységek között. Ittaláltam egy kérdőív modult telepítettem és úgy néz ki jó lesz csak van egy két dolog amit első ránézésre nem tudom hogy tudnék megcsinálni.Pl. hogy ha van egy tanár aki azonos évfolyamon két osztályban is tanít akkor azt hogyan lehet megcsinálni hogy az órákat külön értékelje majd az évfolyamon is értékelje összesen a tanár teljesítményét. Vagy hogy hogyan lehetne ábrázolni a kapott adatokat pl grafikonokkal .... Na ezek még kihívást jelentenek :)
Válasz erre: Czár Zsolt

Tárgy: Minőségbiztosítás

Bánhidi Árpád írta időpontban
Szervusz!

A grafikon készítésre megoldás lehet, ha az adatokat letöltöd CSV formátumban, onnan már a kedvenc táblázatkezelőddel olyan diagramot készítesz, amilyet szeretnél.

Jó munkát!
RPi
Válasz erre: Czár Zsolt

Tárgy: Minőségbiztosítás

Papp Gyula írta időpontban
Kedves Zsolt!
Két kiegészítő modult tudok ajánlani:
Mi a Feedback modult használjuk. Ehhez nyelvi állományt is tudok adni. Tudja azt, ami neked kell. Az órákat külön, tanárokat külön - ki kell találni, hogy hogy milyen stratégiával gyűjtitek. Kérdés az, hogy milyen körülmények között töltik ki a tanulók a kérdőíveket. Külön kurzusban? Ez egyszerűsíti a dolgokat, mert akkor csak egy kész kérdőívet kell importálgatni. Ha másképp, akkor agyalni kell :-)
Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Minőségbiztosítás

Czár Zsolt írta időpontban
Kedves Gyula!
A Feedback modul úgy néz ki teljesen megfelel a számomra és tud magyarul is. A megoldást pedig én is külön kurzusban gondoltam :) szépen működik is. Már csak a kolléganőimnek kell elmagyaráznom a működését Azt hiszem ez lesz a nagyobb kihívás :)