Közös kérdésbank több kurzushoz

Közös kérdésbank több kurzushoz

by Péter Erdei -
Number of replies: 3
Sziasztok,
értem én, hogy exportálhatóak és importálhatóak a kérdésbankok, de nincs lehetőség egy közös kérdésbank létrehozására a tesztekhez, több hasonló tartalmú kurzushoz?
Esetleg van olyan könyvtár, ami látható minden kurzus alól?
In reply to Péter Erdei

Tárgy: Közös kérdésbank több kurzushoz

by Árpád Bánhidi -
Szia!

Van lehetőség feladatbank létrehozására. A lényeg benne van abban a dokumentációs oldalban, amit Csaba belinkelt.

Ehhez csak annyi kiegészítést tennék, hogy szerintem még két globális szerepet kell definiálni, pl.: Shared Question Creator és Shared Question User, bár ez utóbbiban nem vagyok biztos, hogy nagyon szükséges.

A SQC-nek a következő jogokat kell megadni: moodle/course:managefiles, moodle/question:add, moodle/question:editall, moodle/question:managecategory, moodle/question:moveall, moodle/question:useall, moodle/question:viewall. Ezekkel a beállításokkal a kérdést létrehozók előtt megnyílik a lehetőség, hogy az alaprendszer kérdéskategóriában helyezhessenek el kérdéseket, amit akármelyik kurzusból láthatnak azok, akik a SQU csoportban vannak (vagy bárki).

Jó munkát!
RPi
In reply to Péter Erdei

Tárgy: Közös kérdésbank több kurzushoz

by Deleted user -

Én eddig a régebbi rendszereket használtam, ezért nem is értettem a kérdést, mert ott van olyan opció kategória létrehozásánál, hogy "Közreadás". Ha azt igenre állítottam, akkor minden kurzusban látható volt, és tudtam onnan is kérdéseket válogatni. 1.9-nél eltünt ez a beállítás sad.gif. Meg a kategória szerkesztés is kicsit máshogy néz ki. De ha egy kategóriának az "alaprendszer" kategórát nevezem meg szülőjének, akkor az másik kurzusból is elérhető. Ez nem a kérdésre a válasz?