pontokat nem lehet megnézni

pontokat nem lehet megnézni

Takács Ottó írta időpontban
Válaszok szám: 3
Sziasztok!

1.9.5 Moodle alatt jött a hibaüzenet amikor a pontokat akartam megnézni:
no roles defined in admin->appearance->graderoles
Adminként, tanárként, tanulóként egyaránt ugyanezt hozza.
Korábban meg lehetett természetesen nézni a pontszámokat. Legutolsó frissítés a rendszerben az volt, hogy egy Cerificate modult próbáltam telepíteni sikertelenül.

Válasz erre: Takács Ottó

Tárgy: pontokat nem lehet megnézni

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
A sikertelen modultelepítés okozhat ilyen gondot. (Megjegyzem nálunk működik a Certificate 1.9.5 verzión. Biztos jó helyre kerültek a modul állományai?)

Próbáld meg fizikailag törölni a Certificate állományait és távolítsd el a modulok közül is. Talán ez helyrehozza a dolgot.

Üdv.: Csaba

ui.: A MoodleMoot konferencia egyik tutoriálján telepítünk majd Certificate modult is.


Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Tárgy: pontokat nem lehet megnézni

Takács Ottó írta időpontban

Töröltem a Cerificate-t a mod könyvtárból, de nem változott semmi. A gubanc az adtbázisban lehet, mert telepítettem egy friss moodle 1.9.5-öt a meglévő adatbázisra és így sem jó.

Válasz erre: Takács Ottó

Tárgy: pontokat nem lehet megnézni

Papp Gyula írta időpontban
Csak állomány szinten törölted, vagy rendes moduleltávolítás volt? Ha a Modulok --> Tevékenységek kezelése (admin felületen) nem törlöd a modult, az adatbázisban megmaradnak a hozzá tartozó táblák, s azokat kézzel kell törölgetni.
Egyébként melyik Certificate modult használod (több is van)? Mi honosítottuk az egyszerű Certificate modult, s néhány apró változtatást eszközöltünk, hogy a magyar felhasználóknak „feküdjön”.