Eltünt fájlok

Eltünt fájlok

by Franciska Hegyesi -
Number of replies: 5

Kedves Mindenki!

Az egyik kollégám arra panaszkodik, hogy szeptember 5-én még meg voltak a hallgatók által feltöltött fáljlok, most viszont eltűntek a kurzusából.

Megnéztem, mint rendszergazda és tényleg nincsenek meg, csak a pontozás, de az állományokat nem látom.

Vissza tudom én ezt varázsolni valahonnan?

A segítséget előre is köszönöm.

In reply to Franciska Hegyesi

Tárgy: Eltünt fájlok

by Csaba Vágvölgyi -
A hallgatók által feltötltött állományok a szerver moodledata könyvtárában vannak, mégpedig a kurzus azonosító sorszámának (kiderül a kuzus URL-jéből) megfelelő könyvtárban.
Nem történt valami a szerverrel? Csak ezt a kurzus érinti a dolog? A kurzusban nem volt visszaállítás/inicializálás? Nem távolítottak el hallgatókat a kurzusból?


In reply to Csaba Vágvölgyi

Tárgy: Eltünt fájlok

by Franciska Hegyesi -

Úgy néz ki hogy csak ezt a kurzust érinti a dolog mintha olyan mondott volna a kedves kolléga hogy próbált törölgetni, de az ékezetes fájlokat nem tudta törölni, hogy mit csinált nem tudom pontosan, hallgatók nem lettek eltávolítva a kurzusból, csak a feltöltött fájlok tüntek el.

Viszont egy nap volt valami szerver hiba mert nem lehetett bejelentkezni, azt tudni kell hogy ez egy webszerver, és a Neptunból autentikál.

Akkor most örökre levesztek?

In reply to Franciska Hegyesi

Tárgy: Eltünt fájlok

by Csaba Vágvölgyi -
Ha a kolléga tényleg "törölgetett" akkor Ő lesz a hunyó, és ha letörölte, akkor csak biztonsági mentésből van esély a visszaállításra.
Kérdés? Van egy olyan biztonsági mentés a kurzusról vagy az egész rendszerről, ami tartalmazza az érintett állományokat.

Egyébként nem lehet, hogy azt a feladatot törölte, amihez az állományok kötődtek? Hiszen hallgató állományt csak 1-2 esetben tud feltölteni a rendszerbe, ebből is az "egyetlen állomány feltöltése" típust használjuk leggyakrabban. Ha ehhez kötődtek az állományok és ő ezt törölte a kurzusból, akkor is veszhetett adat...

In reply to Franciska Hegyesi

Tárgy: Eltünt fájlok

by Gyula Papp -
Én megkérdezném a kollégát, hogy járt-e a kurzus tárterületén (főkönyvtárában), s törölgetett-e ott. Ha nem, akkor én is helyreállításra, visszaállításra tippelnék. „Lakik még valaki más is a szerveren?”