PHP konfigurálás

PHP konfigurálás

Niethammer Zoltán írta időpontban
Válaszok szám: 4
Sziasztok!

A szolgáltatónk lecserélte a szervert. Az új gépen php5 , apache2 van. A régin tökéletesen ment a moodle 1.9.
Ezért arra gondoltunk, hogy valami PHP beállítási hiba van.
A hiba: kb 8-10 felhasználó belépése után a processzorhasználat a max.-ra ugrik. Memória van, de ettől belassul, amíg mindenki belép.

Én csak ennyi "hibát" találtam:
Moodle-verzió
1.9 + (Build: 20080430) 2.0 felfelé

Szerverellenőrzések

Név Információ Jelentés Állapot
php_extension curl docs.gifa megfelelő teljesítmény érdekében telepítse és kapcsolja be

Ajánlatos a választható Curl-könyvtár telepítése a Moodle Networking bekapcsolásához.

Ellenőrzés
moodle
docs.gifa 1.0 változatot kell a mostani 1.9 helyett használni Rendben
unicode
docs.giftelepíteni kell és be kell kapcsolni Rendben
database mysql docs.gifa 4.1.16 változatot kell a mostani 5.0.32 helyett használni Rendben
php
docs.gifa 4.3.0 változatot kell a mostani 5.2.0.8.13 helyett használni Rendben
php_extension iconv docs.gifa megfelelő teljesítmény érdekében telepítse és kapcsolja be Rendben
php_extension mbstring docs.gifa megfelelő teljesítmény érdekében telepítse és kapcsolja be Rendben
php_extension openssl docs.gifa megfelelő teljesítmény érdekében telepítse és kapcsolja be Rendben
php_extension tokenizer docs.gifa megfelelő teljesítmény érdekében telepítse és kapcsolja be Rendben
php_extension xmlrpc docs.gifa megfelelő teljesítmény érdekében telepítse és kapcsolja be Rendben
php_extension ctype docs.gifa megfelelő teljesítmény érdekében telepítse és kapcsolja be Rendben

Ez lehet gond? Vagy hol nézhetjük meg, hogy melyik PHP változó értéke hibás?

Üdv: Niethammer Zoltán

Válasz erre: Niethammer Zoltán

Tárgy: PHP konfigurálás

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
Először is az 1.9+ verzióban akad néhány biztonsági rés, ami indokolná az 1.9.3+ -ra való frissítést.
A curl hiány most még nem gond (csak aMoodle Network használata estén kell), de a 2.0 Moodle-nál már alapkövetelmény lesz.

Ez a sor viszont "érdekes":
//<![CDATA[document.getElementById("noscriptselectversion").style.display = "none"; //]]>

Valahol már láttam ilyet, de nem ugrik meg, hogy hol.

Paksi Attila írta időpontban
Utánaolvasgattam a Moodle.org-on.
Ott ezt a hibát az LDAP azonosításnál találtam. Nem tudom, nálatok is ez a helyzet - LDAP szerveren keresztül megy a bejelentkezés? (Lotus Domino version 8 -ot említtette a moodle.org fóruma)
Ha igen, akkor két lehetséges megoldást ajánlottak:
  1. Frissíteni kell a LDAP szervert
  2. DNS probléma lehet, aminek a beállításait a szerver "/etc/resolv.conf" fájljában lehet módosítani
Remélem segítettem.
Válasz erre: Paksi Attila

Sziasztok!

2 napi online munkával a szolgáltató rendszergazdája találta meg a hibát. Az új szerver, amire átrakták a moodle-t 64 bites!!!! És ettől minden felhasználó, aki belépett egy új szálat nyitott 7-8 % processzorterheléssel. Így 8-9 felhasználó már képes volt 100%-ig terhelni a procit!!! Vagyis a mi tanulóink le tudták fagyasztani az egész szervert!

Amint átrakta egy 32 bites gépre, minden megjavult.
Én nem értem az okot, de biztos van valami magyarázat. Azért leírtam, hogy esetleg erre is lehet gondolni.

Üdv: Zoli

Sziasztok!

Sajnos hamar örültem, mert a moodle gyors lett, de apró hibák bosszantanak. Ez például akkor jön elő, ha egy tanuló az online szerkesztőben képet szeretne beszúrni.
Meg tudom javítani ?? Vagy költözzek másik szerverre? :(

bug1.jpg csatolmány