Technikai fórum

Moodle hosting

 
Kép
Moodle hosting
Bánhidi Árpád írta 2008. május 18., vasárnap, 19:39 időpontban
 
Szervusztok!

A technikai fórumban több olyan bejegyzés is van, ami a Moodle bérelt tárhelyen való telepítésével és annak problémáival foglalkozik. Ahogy én látom ez egy állandó probléma, amiről még a legutóbbi MoodleMoot-on is beszéltünk. Akkor felmerült annak az ötlete, hogy legyen egy Moodle hoszting szolgáltatás.

Ez az ötlet most megvalósulni látszik. Pár hónappal ezelőtt fejeződött be az NSZFI "E-learning, a jövő iskolája" című képzése, ahol a tanfolyam zárásaként ötleteket gyűjtöttek a folytatáshoz. Kihasználva ezt az alkalmat, bedobtam a hoszting ötletét, amire úgy néz ki, hogy ráharaptak, és az NSZFI támogatja. Pontos részleteket még nem tudok, de nem lehetetlen, hogy szeptembertől már elindul ez a szolgáltatás.

Jó munkát!
RPi
Kép
Tárgy: Moodle hosting
Takács Dávid írta 2008. május 20., kedd, 18:32 időpontban
 
Sziasztok,

működik egy 'kereskedelmi alapú' hosting-szolgáltatás kifejezetten Moodle (és néhány egyéb rendszer) üzemeltetésére a CaféOpen-nél, technikai támogatással együtt, link: www.cafeopen.eu/?q=hosting.

Kép
Tárgy: Moodle hosting
Bánhidi Árpád írta 2008. május 21., szerda, 08:31 időpontban
 
Szia!

Ez szép és jó, de egy iskola erre fog utoljára költeni. Mivel az iskolákban nincs meg mindenhol a lehetőség arra, hogy Moodle-t üzemeltessenek (nincs elég erőforrás, nincs megfelelő rendszergazda, stb.), ezért sokan külső, ingyenes tárhelyekre teszik ki a rendszerüket. Ez nem megy mindenhol simán, ráadásul a frissítések sem egyszerűek.

Így vetődött fel egy hoszting szolgáltatás ötlete, amit bátorkodtam felvetni máshol is. Ebből lett az, amit korábban írtam. Igyekszem majd pontosabb részleteket is megtudni ezzel kapcsolatban.

Mivel az NSZFI továbbra is indít tanfolyamokat E-learning témában, ezért az újonnan képzettek számára is lehetőséget kell adni arra, hogy ne csak a képzés alatt, hanem utána is tudjanak foglalkozni a Moodle-el. A képzésre nem csak szakképzésben oktató tanárok, hanem gimnáziumi és általános iskolai tanárok is jelentkezhetnek.
A cél, hogy minél jobban elterjedjen az E-learning alkalmazása az iskolákban, de ehhez kell technikai támogatás is (pl. hoszting).

JM!
RPi