Technikai fórum

moodle telepítése bérelt tárhelyen

 
Okolicsányi Tivadar
moodle telepítése bérelt tárhelyen
Okolicsányi Tivadar írta 2008. április 25., péntek, 08:05 időpontban
 
A moodle 1.8.2+ verzióját szeretném telepíteni egy bérelt tárhelyen, az alábbi környezetben: Apache verzió 1.3.37 (Unix), PHP 5.2.1, MySQL 5.0.45. A telepítés elindul, az első, teszt képernyő mindent rendben talál, a könyvtárak elérési útvonalait megadom, és a harmadik telepítő képernyőn az alábbi hibaüzenetet kapom:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in  /usr/home/okolics/public_html/moodle/lib/moodlelib.php(4406) : eval()'d code on line 1
A MySQL adatbázist és az adatbázis felhasználót előzőleg létrehoztam.
Kérdésem: nekem kell valamit beállítanom, vagy a szolgáltató "készülékében" van a hiba.
A segítséget előre is köszönöm: O.Tivadar


Okolicsányi Tivadar
Tárgy: moodle telepítése bérelt tárhelyen
Okolicsányi Tivadar írta 2008. április 26., szombat, 02:32 időpontban
 
Köszönöm!
Megoldódott a probléma. A hibaüzenetnek nincs köze a telepítés megszakadásához. Az adatbázishoz való kapcsolódásnál volt a hiba.
Kép
Tárgy: moodle telepítése bérelt tárhelyen
Gáspár Bálint írta 2008. május 11., vasárnap, 10:09 időpontban
 

Nekem is hasonló problémám van, pontosabban 1.8.1-ről 1.8.2-re átállás után a portáladminisztráció blokk felett azt írja, hogy: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in .../oktatas.telefalu.hu/lib/moodlelib.php(4407) : eval()'d code on line 1.

Ötlet?

Kép
Tárgy: moodle telepítése bérelt tárhelyen + nyelvi problémák
Papp Gyula írta 2008. május 12., hétfő, 11:14 időpontban
 

Hogy kiderítsem, mi okozza a problémát, moodle-t kellett telepítenem. Egy 1.8.2+ -os telepítés a legfrissebb magyar nyelvi fájlokkal (2007-07-28). Már a telepítés során előjöttek a fent említett problémák, amelyek egy – az aktuális nyelvi sztringeket és a nyelvi beállításokat – kezelő függvény hibája okoz.

Nem a függvény a hibás, hanem bizonyos nyelvi elemekkel nem tud mit kezdeni. A telepítés után is komoly anomáliák álltak elő:

  • Nem jelent meg az adminisztrációs menüben a beiratkozások oldala,
  • Nem lehetett kurzust létrehozni!!!
  • stb.

Nem végeztem teljes körű analízist (ennyi idő alatt nem is lehetséges), de valószínűsíthető, hogy további problémák is várhatók – mint Bálint is jelezte.
Ezeket újrafordítással valószínűleg lehet javítani.

Javaslataim a probléma elkerülésére:

  1. Régi nyelvi állományok alkalmazása - bár ezt magam nem próbáltam még ki;
  2. Angol nyelvű telepítés + utólagos nyelvbeállítás. Ez utóbbit viszont kipróbáltam, s közel másfél órás nyaggatás során nem akadtam problémába (ami nem jelenti azt, hogy nem lehetnek).

Viszont kedves kollégák az a javaslatom, hogy még az évkezdés előtt derítsük fel közösen az esetleges hibákat, és osszuk meg egymással!

Azért további jó nyarat, jó pihenést, és kellemes debug-olást kívánok! mosoly