A segítséget előre is köszönöm: O.Tivadar
A segítséget előre is köszönöm: O.Tivadar
Tárgy: moodle telepítése bérelt tárhelyen
Megoldódott a probléma. A hibaüzenetnek nincs köze a telepítés megszakadásához. Az adatbázishoz való kapcsolódásnál volt a hiba.
Tárgy: moodle telepítése bérelt tárhelyen
Nekem is hasonló problémám van, pontosabban 1.8.1-ről 1.8.2-re átállás után a portáladminisztráció blokk felett azt írja, hogy: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in .../oktatas.telefalu.hu/lib/moodlelib.php(4407) : eval()'d code on line 1.
Ötlet?
Tárgy: moodle telepítése bérelt tárhelyen + nyelvi problémák
Hogy kiderítsem, mi okozza a problémát, moodle-t kellett telepítenem. Egy 1.8.2+ -os telepítés a legfrissebb magyar nyelvi fájlokkal (2007-07-28). Már a telepítés során előjöttek a fent említett problémák, amelyek egy – az aktuális nyelvi sztringeket és a nyelvi beállításokat – kezelő függvény hibája okoz.
Nem a függvény a hibás, hanem bizonyos nyelvi elemekkel nem tud mit kezdeni. A telepítés után is komoly anomáliák álltak elő:
- Nem jelent meg az adminisztrációs menüben a beiratkozások oldala,
- Nem lehetett kurzust létrehozni!!!
- stb.
Nem végeztem teljes körű analízist (ennyi idő alatt nem is lehetséges), de valószínűsíthető, hogy további problémák is várhatók – mint Bálint is jelezte.
Ezeket újrafordítással valószínűleg lehet javítani.
Javaslataim a probléma elkerülésére:
- Régi nyelvi állományok alkalmazása - bár ezt magam nem próbáltam még ki;
- Angol nyelvű telepítés + utólagos nyelvbeállítás. Ez utóbbit viszont kipróbáltam, s közel másfél órás nyaggatás során nem akadtam problémába (ami nem jelenti azt, hogy nem lehetnek).
Viszont kedves kollégák az a javaslatom, hogy még az évkezdés előtt derítsük fel közösen az esetleges hibákat, és osszuk meg egymással!
Azért további jó nyarat, jó pihenést, és kellemes debug-olást kívánok!