Technikai fórum

e-mail cím módosítás profilban

 
Kép
e-mail cím módosítás profilban
Vadász Tamás írta 2023. február 16., csütörtök, 06:58 időpontban
 

Nemszerkesztő tanár hogyan tudja a beiratkozott tanuló profiljában az e-mail címet módosítani? Hol lehet ehhez beállítani a jogot?

Saját profilban, ha szeretné módosítani a tanuló az e-mail címét, hogyan tudja? Sajnos vmi miatt a Profil módosítás választása esetén a Vezetéknév, Keresztnév, e-mail cím szürke háttérrel jelenik meg, nem módosítható.


Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!




 VaTa


Kép
Tárgy: e-mail cím módosítás profilban
Vágvölgyi Csaba írta 2023. február 16., csütörtök, 19:25 időpontban
 

Kedves Tamás!

A kérdés összetett, mert a "nem szerksztő tanár" egy lokális (kurzus szintű) jogosultság, míg a felhasználói profilok szerksztése csak globálisan (portálszinten) engedélyezhető, ezért ezt az utat nem javaslom. Ha mégis ebbe az irányba indulnál, akkor csatoltam egy képernyőképet arról, hogy hol kell engelyezni, de nem tudom, hogy pontosan ez mit eredményez majd.

A másik probléma (a tanuló nem tudja módosítani a saját címét) már könnyebben kezelhető.

Az authetikációs (hitelesítési) módszerek beállításai között lehez zárolni bizonyos profil mezők tartalmát. Szinte biztos, hogy nálatok is ez történt. Ennek tipikus felhasználási formája az, amikor az  profil adatok egy külső rendszerből  érkeznek (pl.: ldap hitelsítés) és nem szeretnénk, hogy a felhasználó lokálisan felülírja azokat.

A Hitelsítések kezelése oldaon (Portálkezelés > Segédprogramok > Hitelesítés) ellenőrizd az általatok használt megoldás beállítsait és vedd ki az e-mail zárolását.

Példa:

profilmezők zárolása

Remélem tudtam segíteni.

Üdv.: Vágvölgyi Csaba


Kép
Tárgy: e-mail cím módosítás profilban
Vadász Tamás írta 2023. február 17., péntek, 10:07 időpontban
 

Kedves Csaba,


nagyon szépen köszönöm, sikerült a beállítás.


üdvözlettel


Vadász Tamás