A mostani szolgáltatóm ezt írta:
"Amugy nekem sem volt egyertelmu, a hiba alapjan a moodle forumon talaltam meg a megfelelo valaszt. A lenyege a dolognak az, hogy a mysql adatbazisban leteznek az un. storage enginek, vagyis az, hogy milyen modon tarolja el a mysql adatbazis az adatokat. Ebbol letezik a MyISAM es az InnoDB. Nalunk, mint altalaban mindenhol, van lehetoseg mindketto hasznalatara. Ez idaig rendben is van. A problema az, hogy ez a mysql eleg bonyolult es nem eleg, hogy tobb storage engine is letezik, de azon belul file tipusok is leteznek. Az InnoDB eseteben az Antelope es a Barracuda. Ez okoz problemat, ugyanis mi eddig az alapertelmezett Antelope formatot hasznaltuk, a moodle viszont a Barracuda formatot akarja hasznalni, a ket hibauzenetbol az egyik erre vonatkozott. Errol itt talalhato leiras:https://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/innodb-file-format.html Az elso hibat ugyan gyorsan megoldottam, a masikhoz viszont egy globalis beallitas kellett, mert nem lehet csak 1-1 adatbazist Barracuda formatta alakitani, hanem az osszeset kellett a serveren. Erre irtam, hogy ez egyelore rendben van, kesobb viszont ez kompatibilitasi problemakhoz vezethet. Eppen ezert nem tudom garantalni, hogy ez igy is fog maradni."
Talán ez nektek mond valamit.