Sesskey hiba

Sesskey hiba

Kovács Tamás írta időpontban
Válaszok szám: 4
Sziasztok!

Tudom, hogy volt már egy ilyen topik, de abban lévő megoldás nem segített.
Adtam írási jogot a moodledata mappának, de semmi sem változott.
Most frissítették a szerver php verzióját 5.3-ról 5.4-re. Azóta ezt a hibát dobja a rendszer,(Hibás sesskey, az űrlap nem elfogadható!), ha új felhasználó akar regisztrálni vagy jelszót akarok módosítani. A belépés egyáltalán nem megy bárki is próbálkozik, visszaadja az üres login mezőt, mintha alaphelyzetbe állna a felület. 0 bájtos fájlokat készít a rendszer a moodledata/sessions mappába.
 
A moodle verzió 1.9-es. Tudom, hogy frissíteni kellene, de most szorgalmi időszakban lehetetlen. Ha időben szóltak volna a php verziófrissítésről, akkor már nyáron megtettem volna, de most kénytelen vagyok a moodle frissítés nélkül valamilyen megoldást találni.
Az 5.4-es php verzióval sem igazán lehetne gondja, mert átköltöztettem a rendszert próbaképpen egy másik szerverre, (ami lényegesen gyengébb szerver, ezért ez nem megoldás), ahol 5.4-es php verzió fut. Itt nincs probléma, gond nélkül belép, a sessions rendesen íródik. Tudna segíteni valaki ebben?

Ötleteket előre is köszönöm!

Tamás
Válasz erre: Kovács Tamás

Tárgy: Sesskey hiba

Papp Gyula írta időpontban
Már nem emlékszem kristálytisztán, hogy mikor és melyik PHP/Moodle verziónál következett be, de változott a PHP szintaxisa. Mellékhatás: az adott Moodle verziónál öregebb változatok használhatatlanná váltak – talán az 1.9.7-nél volt ez, de bizonytalan vagyok. Viszont az 1.9.19 gyógyír. És ez a frissítés nem kíván komolyabb rákészülést.
Fölülír, frissít és használ ;-)
Talán ez elég lesz.
Válasz erre: Kovács Tamás

Tárgy: Sesskey hiba

Vágvölgyi Csaba írta időpontban

Az adatbázis karakterkódolása rendben van? (UTF-8)
Nem változott az oldal domain-je?
Nem változott bármi az autentikáció kapcsán?

Ezen az oldalon: Adminisztráció / Szerver / Folyamat kezelése minden cookie-kal kapcsolatos beállítás rendben van?

Esetleg érdemes ugyanitt kipróbálni az "Adatbázis használata a folyamatról szóló információkhoz" lehetőséget. (Vigyázz, akkor téged is kiléptet a rendszer! )

Vágvölgyi Csaba


Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Tárgy: Sesskey hiba

Kovács Tamás írta időpontban
Nagyon köszönöm!

Úgy néz ki, ez volt a gond.
Mivel belépni nem tudtam a rendszerbe, az adatbázisban mdl_config táblában a dbsessions sorban a value mezőt 1-re állítottam.  Ez a Adminisztráció / Szerver / Folyamat kezelése minden cookie-kal opció bekapcsolása adatbázison keresztül. 
Elég fura, hogy php verzió frissítése előtt ez nem volt gond...lehet mást is állítottak a szerveren, amiről nem tettek említést vagy pont ezzel függ össze.

Köszönöm még egyszer!