Diszlexias Hallgato tobblet-ideje Moodle-tesztben

Diszlexias Hallgato tobblet-ideje Moodle-tesztben

Könczei György írta időpontban
Válaszok szám: 9
Kedves Mindnyajan:
jo meretes gondom van: az egyik targyunkban van vagy 360 Hallgatonk.
Moodle online teszt-tel fognak vizsgazni.
A jelen allas szerint feleltvalasztos teszttel, 50 kerdes, 50 perc.
Nincsen megoldasunk a kovetkezo problemara: ha bejonnek a 19 fo befogadasara alkalmas szamitogep-terembe, s ott kiderul (honnan is tudhatnank elore?), h az illetonek tobblet-idore van jogosultsaga (pl. +15'-re), a Moodle-ban erre beallitast nem tudok csinalni, mert az funyiroszeruen minden gepen ugyanannyi idot ad majd.
Van precedens? van javaslatotok?

Rettento sokat segit, ha adtok tampontot,
Gy
Válasz erre: Könczei György

Tárgy: Diszlexias Hallgato tobblet-ideje Moodle-tesztben

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
... és igen! Ezért imádom a Moodle-t, ui. erre is gondoltak:

Ez 2.x verzióban működik: A teszt beállítása során az Adminisztrációs blokkban van egy "Felhasználó felülírásai" menüpont, ahol egyénre szabva adhatunk egyedi időkorlátokat a teszthez. :)

Remélem tudtam segíteni!

Csaba

Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Tárgy: Diszlexias Hallgato tobblet-ideje Moodle-tesztben

Papp Gyula írta időpontban
... és tényleg.
Érdekes, hogy elmentem eddig mellette. Fel sem tűnt, hogy kaptunk egy új menüpontot. Törlöm is az eredeti hozzászólásomat.
Tök cuki - egyedi jelszó/nyitva tartás/időkorlát/próbálkozásszám.
Válasz erre: Könczei György

Tárgy: Diszlexias Hallgato tobblet-ideje Moodle-tesztben

Bakos Csaba írta időpontban
"és ott kiderul (honnan is tudhatnank elore?)" 
Ezt a hallgatónak illik beiratkozáskor hivatalos papírral igazolni, mert hogy valószínűleg már az érettséginél igénybe vette és a TVSZ is tartalmazza az erre vonatkozó szabályokat, azt pedig vizsgaidőszak előtt általában meg akarják ismerni a hallgatók.
Válasz erre: Bakos Csaba

Tárgy: Diszlexias Hallgato tobblet-ideje Moodle-tesztben

Könczei György írta időpontban
Persze, Csaba;
sot, a TO tudja is, a kari un. SHST-elnok is tudja, am a nalunk nemreg beuzemelt Neptun-feluleten ez a motivum nem jelenik meg, a Neptunos vizsgajelentkezeseknel en eddig semmi olyan feluletet nem lattam, ahol maga a Hallgato jelezhette volna ezt a tenyt.
Igy "koltoi" kerdesem arra utalt, h nosza, akkor az egyes vizsgaknal vkinek le kell majd gyujtenie, h az aznapra jelentkezettek kozott vannak-e olyan Hallgatok, akiknek tobbletido jar, ami a mostani terhelest, a Hallgatok szamat es a vizsgaalkalmake't tekintve elegge nehezen megvalosithato. (Am lehet, h vegul valoban erre kenyszerulunk majd). - eddig "out of Moodle".
Elismeressel fuzom hozza: amikor Gyula es Csaba vmikor regen - 2005-ben talan - elkezdtek ezt a "brainshare"-t, akkor berzenkedtem, mert az en fejemben akkor az azt jelentette volna, h konyveket (Rice, Cole etc.) adjunk egymasnak. Ez a mostani pelda is mutatja, h mennyire igazuk volt.
Koszonve,
Gy
Válasz erre: Könczei György

Tárgy: Diszlexias Hallgato tobblet-ideje Moodle-tesztben

Virányi Anita írta időpontban
Kedves Mind,
bizonyára ti is tudjátok, hogy a speciális szükségletű hallgató maga dönthet arról, h jelzi-e speciális szükségletét az egyetemi tanulmányai kezdetekor/során, azaz regisztrált speciális szükségletű hallgató lesz-e (ha érettségin igénybe vett valamilyen lehetőséget, az még nem kötelezi őt arra, hogy az egyetemen is így tegyen, azonban ha nem regisztrál, nem vehet igénybe támogatást). Ha regisztrált, akkor is a továbbiakban is maga dönthet arról, hogy egy-egy vizsgánál igénybe kívánja-e venni a számára a HKR-ben (máshol TVSZ-ben) rögzített, sérülésspecifikus támogatási lehetőséget. Tehát lehetséges, hogy valaki regisztrált speciális szükségletű hallgató, és jelezte is adott oktatónak félév elején, hogy az előadások/szemináriumok során esetleg mire van szüksége (vagy nincs), mégsem kíván élni a jogával a vizsgán. Ezért mindenképpen az az egyetlen elfogadható forma, hogy a hallgató személyesen jelzi az oktatónak a vizsga előtt legalább 4 nappal (ELTE HKR 212. §. (2) ), ha valamilyen plusz támogatásra (adott esetben plusz időre, max. 30%-kal többre Ftv. Vhr. 18. §. alapján) szüksége van.
offMoodle vége :)
Az meg nagyon klassz, h van mód az eltérő időtartamra, amint lesz kicsi időm, tanulmányozom a lehetőséget. Köszi, Csaba!!
Anita

Válasz erre: Virányi Anita

Tárgy: Diszlexias Hallgato tobblet-ideje Moodle-tesztben

Virányi Anita írta időpontban
Megnéztem, nagyon tuti, rendkívül egyszerű, és így sokkal demokratikusabb az egész. Mintegy 3 perc a beállítása. Örök hála, Csaba!
Anita