Sziasztok!
Az lenne a feladat, hogy egy meglévő felhasználói körnek lehet e olyan kérdéssort feltenni, akár kurzusként, hogy annak kitöltése anonim maradjon?
Ebben kérném segítségetek, ha egyáltalán ebben a rendszerben ez lehetséges.
Én nem találtam erre megoldást... :(
Minden segítséget előre is nagyon köszönök.
Szia!
1.9 verzión használom a Questionnaire modult, az képes anonim adatgyűjtésre és tud magyarul is, hála Csabáéknak!
Vince
1.9 verzión használom a Questionnaire modult, az képes anonim adatgyűjtésre és tud magyarul is, hála Csabáéknak!
Vince
Sziasztok!
Szeretném jelezni, hogy bár sok modul fordításában közreműködtem, de a Questionnaire fordítását Paksi Attilának köszönhetjük.
Üdv.: Csaba
Szeretném jelezni, hogy bár sok modul fordításában közreműködtem, de a Questionnaire fordítását Paksi Attilának köszönhetjük.
A 2.x alatt alapból bekerült a Visszajelzés (Feedback) modul, csak engedélyezni kell, mert alapból ki van kapcsolva. Portáladminisztráció -> Segédprogramok -> Tevékenységek -> Tevékenységek kezelése
Lehet kurzuson belül is anonim kérdőívként használni, de ki is lehet tenni a főoldalra ahol belépés / login nélkül is kitölthető.
Gábor
Lehet kurzuson belül is anonim kérdőívként használni, de ki is lehet tenni a főoldalra ahol belépés / login nélkül is kitölthető.
Gábor
azt hiszem értem, bár amiket írtok, azokat a beállítási lehetőségeket nem találom vagy nincsenek a rendszerünkben.
ha jól láttam, 2.2.2-es a mi verziónk.
Szóval ha kérhetem néhány gondolatban leírnád, hogy hogyan tudok egy többször kitölthető kérdőívet kirakni a főoldalra, ahol belépés nélkül ez elérhető?
mert jelenleg ilyen lehetőséget sem találok, pedig egy másik topicban volt erről szó és azt is végigolvastam.
igazából most kezdek elmerülni ebben a témában, szóval nem vagyok egy superfelhasználó, de majd leszek :)
ha jól láttam, 2.2.2-es a mi verziónk.
Szóval ha kérhetem néhány gondolatban leírnád, hogy hogyan tudok egy többször kitölthető kérdőívet kirakni a főoldalra, ahol belépés nélkül ez elérhető?
mert jelenleg ilyen lehetőséget sem találok, pedig egy másik topicban volt erről szó és azt is végigolvastam.
igazából most kezdek elmerülni ebben a témában, szóval nem vagyok egy superfelhasználó, de majd leszek :)
Ahogy Gábor is írta, engedélyezned kell a modult. Itt találsz részletes (angol nyelvű) leírást: http://docs.moodle.org/26/en/Feedback_settings
Ha ez alapján nem boldogulsz, akkor este tudok részletesebb segítséget írni.
A teljes anonimitás engedélyezése: http://docs.moodle.org/26/en/Feedback_settings#Site_administration_settings
Ha ez alapján nem boldogulsz, akkor este tudok részletesebb segítséget írni.
A teljes anonimitás engedélyezése: http://docs.moodle.org/26/en/Feedback_settings#Site_administration_settings
köszönöm a gyors választ, elolvasom a leírásokat... :)
az lehet, hogy pl ez a modul nálam nincs telepítve? vagy ez alapból benne van?
mert a leírásokat, megoldásokat értem, de nem találom a bennük leírt modulokat, menüket, lehetőségeket.
pl a Portáladminisztráció-Segédprogramok-Tevékenységmodulok alatt nincs Kérdőív.
Illetve a kezdőoldalra nem tudom kivarázsolni a vendégként belépés lehetőséget. lehet innen indul a problémám...
az lehet, hogy pl ez a modul nálam nincs telepítve? vagy ez alapból benne van?
mert a leírásokat, megoldásokat értem, de nem találom a bennük leírt modulokat, menüket, lehetőségeket.
pl a Portáladminisztráció-Segédprogramok-Tevékenységmodulok alatt nincs Kérdőív.
Illetve a kezdőoldalra nem tudom kivarázsolni a vendégként belépés lehetőséget. lehet innen indul a problémám...
Bocs, az eredeti nyelvi állományban Visszajelzés a neve (szó szerint lett fordítva a Feedback)
Csaba
Csaba
:)
Igen, ez megvolt, ennyi azért megy. :) :P
azt szeretném elérni, hogy a kezdőlapon, a login képernyőn legyen egy kérdőív, amit anonim ki lehet tölteni, akár meghatározott példányban, VAGY a bejelentkezett felhasználók bizonyos köre (akár egyesével hozzáadható a kérdőívhez, nem gond, nem sok felhasználóról van szó jelenleg) anonim kitölthessen a kérdőívet, felmérést.
mondhatni minden megy, az anonimitást nem tudom beállítani.
de.... asszem haladok a cél felé .:)
Igen, ez megvolt, ennyi azért megy. :) :P
azt szeretném elérni, hogy a kezdőlapon, a login képernyőn legyen egy kérdőív, amit anonim ki lehet tölteni, akár meghatározott példányban, VAGY a bejelentkezett felhasználók bizonyos köre (akár egyesével hozzáadható a kérdőívhez, nem gond, nem sok felhasználóról van szó jelenleg) anonim kitölthessen a kérdőívet, felmérést.
mondhatni minden megy, az anonimitást nem tudom beállítani.
de.... asszem haladok a cél felé .:)
Kérdőív biztos nincs, de nem is azt írtuk. Visszajelzés (Feedback) névem fut...
Vendég gomb: Portáladminisztráció -> Segédprogramok -> Hitelesítés -> Hitelesítés kezelése Vendégkénti belépés gombja Mutat-ra állítani.
Gábor
Vendég gomb: Portáladminisztráció -> Segédprogramok -> Hitelesítés -> Hitelesítés kezelése Vendégkénti belépés gombja Mutat-ra állítani.
Gábor
Nos :)
határozott előrelépést követtem el segítségetekkel.
a kezdőoldal felkeresésénél automatikusan belépteti a vendég felhasználót.
még sajnos látszik az összes kurzus, de csak egyet vehet fel -helyesen- a vendég, illetve az abban lévő kérdőívet töltheti ki.
esetleg el lehet tüntetni a vendég szeme elől a számára nem felvehetőeket?
aztán ezzel már sínen is vagyok és nagyon köszönöm a segítséget!!!
határozott előrelépést követtem el segítségetekkel.
a kezdőoldal felkeresésénél automatikusan belépteti a vendég felhasználót.
még sajnos látszik az összes kurzus, de csak egyet vehet fel -helyesen- a vendég, illetve az abban lévő kérdőívet töltheti ki.
esetleg el lehet tüntetni a vendég szeme elől a számára nem felvehetőeket?
aztán ezzel már sínen is vagyok és nagyon köszönöm a segítséget!!!
kezdőoldalon megjelenik a "Belépés vendégként" gomb.
felvittem egy kurzust, amit felvehet vendég felhasználó is.
ebbe felvittem 3 kérdést, de ezt már nem engedi kitölteni, mondván:
"Vendégek nem tekinthetnek meg és nem oldhatnak meg teszteket".
itt tartok. :)
a cél az lenne, hogy 5-10-20 vendégként belépett felhasználó töltse ki a tesztet korlátok nélkül.
így nem ugyanazt a tesztet fogják mindig újra, meg újra "felülírni"?
valahogy látnunk, statisztikáznunk kellene minden kitöltést, mivel akár mindegyikben különbözőek lehetnek/lesznek a válaszok a kérdésekre.
felvittem egy kurzust, amit felvehet vendég felhasználó is.
ebbe felvittem 3 kérdést, de ezt már nem engedi kitölteni, mondván:
"Vendégek nem tekinthetnek meg és nem oldhatnak meg teszteket".
itt tartok. :)
a cél az lenne, hogy 5-10-20 vendégként belépett felhasználó töltse ki a tesztet korlátok nélkül.
így nem ugyanazt a tesztet fogják mindig újra, meg újra "felülírni"?
valahogy látnunk, statisztikáznunk kellene minden kitöltést, mivel akár mindegyikben különbözőek lehetnek/lesznek a válaszok a kérdésekre.
úgy látom, hogy a vendég felhasználóval nem lehet megoldani a feladatot.
be tudom engedni bárhova, de teszt, illetve kérdőívkitöltésre nem tudok engedélyt adni neki, csak "nézelődni", olvasni.
marad az authentikált belépés, amihez minden adott, AD-ból jönnek a felhasználók a moddle rendszerünkbe. itt viszont az kellene megoldani, hogy egy bizonyos kurzus alatt lévő teszt/kérdőív kitöltése anonim legyen.
ötlet? :)
be tudom engedni bárhova, de teszt, illetve kérdőívkitöltésre nem tudok engedélyt adni neki, csak "nézelődni", olvasni.
marad az authentikált belépés, amihez minden adott, AD-ból jönnek a felhasználók a moddle rendszerünkbe. itt viszont az kellene megoldani, hogy egy bizonyos kurzus alatt lévő teszt/kérdőív kitöltése anonim legyen.
ötlet? :)
A nyitólapon megoldható a teljes anonimitás, autentikáció nélkül :
Kezdőoldal > Portáladminisztráció > Segédprogramok > Tevékenységmodulok > Visszajelzés beállítások.
Kezdőoldal > Portáladminisztráció > Segédprogramok > Tevékenységmodulok > Visszajelzés beállítások.
köszi, így most eljutottam oda, hogy a Visszajelzés modul aktív.
létrehoztam egy kurzust, ezt engedem felvenni vendég felhasználónak.
ez alá létrehoztam egy 'visszajelzés' modult, ebbe felvittem néhány kérdést.
ha belép egy vendég, látja is a kurzust, fel tudja venni, de a kérdéseket csak megtekinteni tudja, megválaszolni és leadni nem.
hol rontom el (még mindig)?
létrehoztam egy kurzust, ezt engedem felvenni vendég felhasználónak.
ez alá létrehoztam egy 'visszajelzés' modult, ebbe felvittem néhány kérdést.
ha belép egy vendég, látja is a kurzust, fel tudja venni, de a kérdéseket csak megtekinteni tudja, megválaszolni és leadni nem.
hol rontom el (még mindig)?
megoldottam a dolgot, közben rájöttem, hogy a guest beléptetés nem jó, mivel azzal nem tudtam írási jogra bírni, tesztet kitöltetni, viszont az azonosítás után a visszajelzés blokk képes arra, amit szeretnék. :)
köszönök minden segítséget, vélhetően nem most kérdeztem itt utoljára :)
köszönök minden segítséget, vélhetően nem most kérdeztem itt utoljára :)
Örülök, hogy megoldódott. :)