Kézi beíratás kurzusba - szerephozzárendeléssel

Kézi beíratás kurzusba - szerephozzárendeléssel

Virányi Anita írta időpontban
Válaszok szám: 2
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy miképpen tudom beállítani 2.4-es moodle esetében azt, hogy a kurzusba való kézi beíratáskor a tanár a beíratandó személynek a kurzusbéli szerepét is választani tudja, mert momentán csak szerep nélkül lehet beíratni, és az nem jó. Saját beíratkozás be van állítva, hallgató be tud iratkozni, de a tanár a kollégáit nem tudja tanár szerepben kézzel felvenni a kurzusba. Tud valaki segíteni? Előre is köszi, Anita
Válasz erre: Virányi Anita

Tárgy: Kézi beíratás kurzusba - szerephozzárendeléssel

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
Kedves Anita!

Ha jól értem, akkor a hallgatók önállóan iratkoznak be a kurzusba és a probléma az, hogy a tanár nem tud újabb tanárokat felvenni a kurzusba.

Ennek az az oka, hogy minden Moodle beli szerepkör, csak a nála "kisebb jogkörrel" rendelkező szerepeket kezelheti (pl.: a tanár csak a "nem szerkesztő tanárt" és a hallgatókat). Természetesen van megoldás a dologra:

A Portáladminisztráció > Felhasználók > Engedélyek > Szerepek meghatározása lapon lehetőség van a fenti állapot felülbírálására a képeken látható módon:

Moodle_szerep_hozzarendeles_1

A "Szerep hozzárendelések engedélyezése" fülön be kell kapcsolni a pirossal jelölt opciót:

Moodle_szerep_hozzarendeles_2

Remélem tudtam segíteni.

Üdv.: Csaba
Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Tárgy: Kézi beíratás kurzusba - szerephozzárendeléssel

Virányi Anita írta időpontban
Kedves Csaba,

nagyon köszönöm a gyors válaszodat, igen, ez a probléma, és azt már én is beállítottam, amit javasolsz, de így sem tud tanár újabb tanárt felvenni a kurzusba. Van valami további javaslatod esetleg?
Köszi előre is,
Anita