Tudom, hogy a téma már többször szerepelt a fórumban (szorgalmasan át is tanulmányoztam a hozzászólásokat), de a tanácsaitokra és tapasztalataitokra számítva ismételten felvetem.
Munkahelyemen az MS Office - a későbbiekben várhatóan az informatikai biztonság és különféle szakigazgatási alkalmazások - oktatását és belső vizsgáztatását a Moodle bevezetésével szeretnénk megoldani.
(A belső hálózatos tesztkörnyezet Moodle 2.4)
Az oktatásban az előzetes felmérés szerint mintegy 900 regisztrált felhasználó vesz részt. (Azt, hogy ebből várhatóan mennyi lesz az egyidejűleg bejelentkezett felhasználó, még nem tudom megbecsülni.)
A tananyagot - ami elég sok animációt, szimulációt, letölthető és feltöltendő feladatot, tesztet tartalmaz - mind intraneten, mind interneten elérhetővé kívánjuk tenni.
Az e-learning szervert mi magunk szeretnénk üzemeltetni.
A kérdéseim az alábbiak:
- milyen hardver követelményekkel számoljunk?
(processzor típusa, órajele; szükséges RAM; háttértár kapacitás stb.) - milyen sávszélességű internet kapcsolat tudja majd ezt a szervert "kényelmesen" kiszolgálni?
(különösen a szerverünkről történő biztonságos tananyag szolgáltatáshoz szükséges feltöltési sebesség lenne fontos)
Köszönettel és üdvözlettel: Tivadar