Technikai fórum

felhasználói szerepek hozzárendelése

 
Kép
felhasználói szerepek hozzárendelése
luk zoltan írta 2013. február 13., szerda, 16:26 időpontban
 
Sziasztok!

Feltöltöttem a hat alapfelhasználót a rendszerbe (Administrator, kurzuskészítő, oktató, tutor, hallgató, vendég). Következő lépésként mindegyikhez hozzá szeretném rendelni a megfelelő jogosultságot, viszont a szerepek hozzárendelése táblázatban csak az igazgató és kurzuskészítő jelenik meg (lásd 2.sz. melléklet). Segítséget szeretnék kérni ezzel kapcsolatosan. Köszönöm. 

Kép
Tárgy: felhasználói szerepek hozzárendelése
Papp Gyula írta 2013. február 13., szerda, 18:10 időpontban
 

Kedves Zoltán!

... és ez így rendben is van :-)

A magasabb jogosultságú szerepeket lehet csak globálisan kezelni a Moodle újabb változataiban – már régóta. Őket jól el kell különíteni a többi felhasználótól.
A tanárok, tutorok és tanulók a kurzusokban fordulnak elő, ezért szerepet majd csak ott kapnak. Így garantált, hogy nincs semmi malőr az illetéktelen hozzáférésekkel.

A Moodle korábbi verzióiban (ez már nagyon régen volt) lehetett globális tanárt, tutort és tanulót definiálni. Ez azonban rengeteg galibát okozott, mert a globális szerepek minden kurzushoz hozzáfértek – ahhoz is, amit nem nekik szántak.

Röviden: Amikor egy kurzust létrehozunk, azt követően a beíratáskor határozzuk meg, hogy melyik felhasználó lesz a tanár és melyik a diák. Már csak azért is, mert gyakran előfordul, hogy a diák tanár lesz egy másik kurzusban és fordítva.

Kép
Tárgy: felhasználói szerepek hozzárendelése
luk zoltan írta 2013. február 14., csütörtök, 11:17 időpontban
 
Köszönöm gyors válaszát:)
Kép
Tárgy: felhasználói szerepek hozzárendelése
Hranecz Sándor írta 2013. március 19., kedd, 16:10 időpontban
 
Sziasztok!

Moodle 2-es verziójában hogy lehet az újonnan létrehozott felhasználót tanárnak beállítani?
Kép
Tárgy: felhasználói szerepek hozzárendelése
Édes Péter írta 2013. március 19., kedd, 17:01 időpontban
 
Szia!
pl. Kiválasztod az adott kurzust, amelyhez tanárként hozzá akarod rendeleni, majd: Beállítások->Felhasználó->Beiratkozott felhasználók->Felhasználók beiratkoztatása->Szerepek hozzárendelése:Tanár->Beirat
Péter