Technikai fórum

IE használva nem lehet állományt feltölteni

 
Kép
IE használva nem lehet állományt feltölteni
Jelli János írta 2012. május 9., szerda, 19:13 időpontban
 
Sziasztok, 
a diákok jelezték, hogy néha nem tudnak (általában otthonról) beadandókat feltölteni. Arra kellet rájönnöm, hogy azért nem megy nekik, mert Internet Explorert használnak. Úgy érzem ciki azt mondani, hogy a Moodle nem támogatja az Internet Explorert - vagy valamit valahol be kell állítani, esetleg frissíteni a Moodle-t (most 2.0.1 -et használunk)?

János 
Kép
Tárgy: IE használva nem lehet állományt feltölteni
Vágvölgyi Csaba írta 2012. május 9., szerda, 21:24 időpontban
 
Szia János!

Önmagában az Internet Explorer nem szabad, hogy gondot okozzon, persze az sem mindegy, hogy melyik, verzió, hiszen a 6-ost már szinte senki nem támogatja, de az újabbak esetén működnie kellene.

Esetleg a Moodle 2.01 is okozhat gondot, hiszen a 2-es verzió számtalan újítást és ezáltal sok-sok hibát is tartalmazott. Talán érdemes volna frissíteni, de ezzel már várd meg a tanév végét no és a hamarosan érkező 2.3 verziót.

Használsz Google Analytics-et a látogatottság figyelésére? Érdekes volna megtudni, hogy milyen arányban használnak még "elavult" böngészőket. (ha nem, akkor szívesen segítek, és 10 perc alatt beállíthatjuk)

Egyelőre nincs jobb ötletem, mint terelgetni a hallgatókat a Firefox/Chrome használatára, illetve az év végén egy Moodle frissítés...

Üdv.: Vágvölgyi Csaba

ui.: Jó újra itt látni Téged :)