Kedves Péter!
Idézet az hozzászólásodból: "Típus: Feleltválasztós, több helyes válasz lehet (de a konkrét esetben csak egy helyes lesz)."
Már itt nem értem a dolgot, ui. ha a konkrét esetben csak egy helyes válasz van, akkor nem célszerű a "több helyes válasz lehet" opció, hiszen ezt kérdésenként variálhatod. Persze ha a kitöltők "összezavarása" a cél így is működhet :)
Egyébként általánosságban igaz, hogy a jó válasz kapja a 100%-t, illetve több jó válasz esetén a jó válaszokhoz tartozó pontérték összege 100% kell hogy legyen (a válaszok közti megoszlás nem feltétlenül arányos pl:
1. jó válasz: +60%
2. jó válasz +40%
1. rossz válasz -50%
2. rossz válasz -50%
A fenti példán is látszik, hogy amennyiben többszörös feleletválasztás van, akkor a rossz válaszokat érdemes negatív %-kal büntetni, mert egyéb esetben az összes válasz kiválasztása (checkbox) garantáltan jó választ eredményez.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv.: Vágvölgyi Csaba
1. Jelölje aláhúzással, melyik kiterjesztés utal képállományra! BMP, PPT, PDF
Én úgy szoktam, hogy az összegük 0 legyen. Mondjuk az esetedben azt jelenti, hogy:
- jó válasz: +100%
- 2 rossz válasz: mind -50%
Választ egy rosszat és egy jót, akkor 50%-a lesz.
Választ egy rosszat, az -50% lenne, de negatívat nem ad a Moodle, úgyhogy 0 pontos lesz.
Ha mindet kiválasztja, akkor 0%-a lesz.
(Amúgy én grafikonjaimat PDF-be szoktam menteni Pylab-ból, hogy LaTeX-be belerakjam. Szerintem a PDF vektorgrafikus képformátumnak is tekinthető. Itt van egy ilyen ábrám.)
Üdvözlettel: Árpád
Nem-nem...
Az, hogy hány pontot ér egy kérdés, az a kérdés súlyát hivatott jelezni. Teljesen mindegy, hogy hány pontos egy kérdés, a válaszok százalékos eloszlása az alap. Azaz, ha egy helyes válasz van, akkor a helyes válasz viszi a 3 pontot. A pontszám nem oszlik meg a jó és rossz válaszok között.
Kedves Péter!
Egy gondolat, hátha még aktuális a kérdésed.
Már én is láttam ilyen feladatokat, de a Moodle ezeket tudtommal nem tudja :-(
Én az ilyeneket igaz-hamis típusú kérdésekké szoktam átalakítani, igaz ez esetben egy kérdésből három, négy is lesz, de egyértelműen kell választani a diáknak minden esetben.
Remélem segítettem.
Karga