Milyen teljesítményű vas javasolt egy Moodle szerver alá?

Milyen teljesítményű vas javasolt egy Moodle szerver alá?

Duchon Jenő írta időpontban
Válaszok szám: 2
Kedves Tapasztalt kollégák!

Nem tudom van e tapasztalatotok webszerver ügyében, de sürgős és fontos lenne mielőbb kb belőnöm, hogy egy kb 25000 főt kiszolgáló (tehát a user adb kb ennyi főt tartalmaz) Moodle alatt milyen teljesítményű hardverre lehet szükség, mekkora gépigénye lehet egy ilyen szervernek. (Várhatóan nem egyszerre rohanja meg ennyi fő, de ennyien hallgató lehet benne)

Vannak-e ez irányú tapasztalataitok?

Segítséget előre is köszönöm!

További szép napot
Duchon Jenő
Válasz erre: Duchon Jenő

Tárgy: Milyen teljesítményű vas javasolt egy Moodle szerver alá?

Terpecz Gábor írta időpontban
Szia Jenő!

Pont ez ügyben leveleztem nemrég Martinnal és a következő "ökölszabályt" kaptam: A szükséges memória a felhasználók száma*5 ha csak böngésznek, konkurens felhasználók esetén 50 felhasználónként 1 GB. pl. Nálunk az OE KVK MAI-n két telephelyen, 4 laborban laboronként 25 fő/vizsga  esetén (ua. a teszteket használják egyszerre) 2 GB a szükséges RAM. 20000  fő felett 1.9+ verzió ajánlott . A proci  nem árt ha quados. A többi erősen függ az op. rendszertől és az adatbázistól. Ajánlott a Linux és mysql.

Üdv,
Terpecz Gábor
Válasz erre: Terpecz Gábor

Tárgy: Milyen teljesítményű vas javasolt egy Moodle szerver alá?

Duchon Jenő írta időpontban
A jelenlegi háttér: A verzió 1.9.13. Linus és postgresql.   (ez utóbbihoz ragaszkodik az informatika)
Viszont beszerzés előtt állunk várhatóan és szükséges, hogy a Hivatal informatikája meg tudja saccolni milyen gép kell. Jelenleg is fut, de eléggé megosztottan, így néha döcögősen. Összesen kb 25e user lenne benne. Mivel vállalati a képzési forma, így néhány garantál terembe bezavart vizsgaidőpontot leszámítva (ilyenkor max 20-30 fő vizsgázik egyszerre) a terhelés olyan, hogy bármi bármikor hozzáférhet egy beiskolázott kurzus bármely tartalmához (letölthető állomány, teszt, feedback, scorm anyagok <- ezek a fő funkciók, néha képgaléra, fórum, meg techprojekt, meg még egy két modul, amit csak páran használunk egyelőre) Kb állandó 100 kurzussal kellene számolni, ezek többségében tényleg csak teszt, meg feedback űrlap, meg pdf download. Szóval soha nem lenne egyszerre 25e.