Technikai fórum

Alfresco & Moodle

 
Kép
Alfresco & Moodle
Tornóci László írta 2011. szeptember 21., szerda, 16:52 időpontban
 
Az idén Gödöllőn az egyik előadáson szóba került, hogy a Közgázon páran próbálják összehozni a moodle-t az Alfresco tartalomkezelővel. Ha valaki ismeri a feljesztők nevét, címét légyszi küldje el nekem. Azt tudom, hogy a moodle 2-ben a file pickerben megjeleníthető egy Alfresco repository, az ő munkájuk nyilván ennél összetettebb.
Kép
Tárgy: Alfresco & Moodle
Bánhidi Árpád írta 2011. október 23., vasárnap, 15:30 időpontban
 
Összekapcsolni a kettőt nekem már sikerült, az tulajdonképpen nem bonyolult. Amivel már jobban el lehet játszani az az, hogy az Alfresco-ban hogyan kezeled a dokumentumokat és hogyan publikálod.

Most van egy kis gondom, mivel az Alfresco egy szerver újraindítás után elvesztette a kapcsolatot az adatbázissal, de a konfiguráció elvileg jó. Ezt ellenőriztem, de valahol még valami nem jó. Az adatbázis megvan, elérhető, be tudok lépni, de az Alfresco felülete továbbra sem jelenik meg és a tananyagok a Moodle-ből nem érhetők el.
Kép
Tárgy: Alfresco & Moodle
Bánhidi Árpád írta 2011. november 6., vasárnap, 13:43 időpontban
 
Több fórumot is átolvasva és arra jutottam, hogy erre a problémára nincs igazi megoldás. A háttérben futó log4j okozza ezt a hibát a szolgáltatás leállítása után, de a két fejlesztő csapat (a log4j és az Alfresco) csak egymásra mutogatott sokáig.

Egy megoldásként a teljes repository újrakészítését ajánlják, a másik megoldás a frissítés. Ezzel csak annyi a probléma, hogy a 4.0-s community változat már PostgreSQL-t használ a MySQL helyett, így az adatbázist migrálni kellene. Erre van egy kiegészítő, amit lehetne használni, de nekem egyelőre ehhez még kevés adatom volt fent, hogy megérje kipróbálni. Így nem maradt más, mint a 4.0-s változatban újra létrehozni a struktúrát és feltölteni az anyagokat.