Biztonsági veszélyek?

Biztonsági veszélyek?

Törőcsik Norbert írta időpontban
Válaszok szám: 2
Üdv!

Tapasztaltabbaktól kérdezném.

1,
Milyen színtű biztonsági veszélyt okoz a valóságban ha a tanároknak(diákoknak) engedélyezve van az EMBED-OBJECT cimkék használata?
(ugyanis a legtöbb videó megosztó ezt használja)

2,
Tapasztalatotok szerint a clam vírusírtó milyen hatékonysággal találja meg a vírusokat? (Itt főleg arra gondolok ha használják az embed-object cimkéket akkor ugye adatbázisban tárolódik az információ, ez akkor aktivizálódik amikor a user megjeleníti a weboldalt erre a rendszergazdának nincs igazán hatása itt szerintem a user-nek kellene vírus és egyéb írtót használni)


Köszönettel.
TN
Válasz erre: Törőcsik Norbert

Tárgy: Biztonsági veszélyek?

Papp Gyula írta időpontban
  1. A tanárnak mindig rendelkezésére áll ez a lehetőség. A diákok számára lehet bekapcsolni, vagy tiltani ezt. A veszély valós lehet. Magam is találkoztam olyan weboldallal, ahol a böngésző és víruskergető is azonnal kiabált, de Moodle-ban még sosem találkoztam ilyen problémával. Mindenképp szándékosság kell a fertőzési kísérletre - de mint az előzőekben írtam, van védelem.
  2. A Clam-mal vegyes tapasztalataink vannak. Tapasztalataink szerint megtalálja a vírusokat, néha viszont problémás az erőforrásigénye és bosszantó ha vakrisztást okoz. A beágyazási infó szerintem nem lesz adatbázisban.

Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Biztonsági veszélyek?

Törőcsik Norbert írta időpontban
Kedves Gyula!

Nagyon köszönöm válaszodat.

"A tanárnak mindig rendelkezésére áll ez a lehetőség."

Ezt nem tudtam,így természetesen nem gond ha ki van kapcsolva.

Kösz.

TN