avi

avi

by István Pipp -
Number of replies: 6
Sziasztok!

Az a problémám, hogy nem tudom az állományok közé feltöltött .avi filet
lejátszani mert az valami miatt elakad. Úgy is megpróbáltam, hogy "csatlakozás állományhoz..." és ehhez az avi hoz csatlakoztam, de így nem indul el.
Majd betettem egy könyvtárba, és a "könyvtár megjelenítése" vel próbálkoztam, de igy meg letölti a filet (windowsos letöltéssel) majd csak ugy indul el,
viszont már egy olyan felhasználónál, ahol nincs meg a gépen, a file ott nem is tölti le a Moodle.
Miért lehet ez?

In reply to István Pipp

Tárgy: avi

by Norbert Bozó -

Szia!
Én direkben nem szeretem az avikat linkelni, HTML-be szoktam ágyazni, és rakok alá linket, hogy külső média playerrel is megnyitható legyen. Talán ez neked is egy kerülő megoldás lehet.

In reply to István Pipp

Tárgy: avi

by Gyula Papp -

A feltöltés sikertelenségének sok oka lehet: méret, alacsony feltöltési sebesség, akár az oprenndszer is. Mekkora az avi? Milyen a feltöltési sebesség.

A lejátszás sikertelensége miatt pedig az a javaslatom, hogy ne is próbálkozz az avi-val. Nem garantált, hogy minden tanulónak van lejátszója hozzá és itt van még a codec probléma. Használj flv-t. A Moodle-nak beépített flv lejátszója van, így kliens oldalon semmi sem kell a lejátszásához. A konvertálás pedig Format Factory-val bárkinek sikerülhet. Az FF szintén ingyenes alkalmazás.

In reply to István Pipp

Tárgy: avi

by Róbert Farkas -
Üdv!

Én is azt javaslom, hogy próbálkozz vm. más formátummal. Konvertáláshoz szerintem a létező legegyszerűbb megoldás a zamzar - itt: http://www.zamzar.com/ - egyszerűen csak feltöltöd az állományt, kiválasztod a kimeneti formátumot és e-mailben kapsz egy linket, ahonnan letöltheted a konvertált állományt. Még cask telepíteni sem kell semmit!
Ill. még alternatív - és jó - megoldás lehet, ha az avit feltöltöd a youtube-ra és onnan aztán pofon egyszerűen beágyazható egy tetszőleges html oldalba.
In reply to István Pipp

Tárgy: avi

by István Pipp -
Köszönöm a segítséget, most kezdem kipróbálni a leírt megoldásokat.
A feltöltési sebesség(1.3 Mbit/sec) illetve az op.rendszer nem probléma.
A file mérete 13.9 M szóval ez se kellene h gondot okozzon.
Mivel ez egy céges szoftvernek az oktató videója, a konkurencia miatt a youtube-os megoldás ebben az esetben kizárt egyébként tudom, hogy jól működik.
Na most következik a kipróbálás :)
In reply to István Pipp

Tárgy: avi

by István Pipp -
Na átkonvertálgattam .flv be így tökéletes :) a lejátszás.
Az általam használt video felvevő progi (CamStudio) csak .avi ba tud menteni , de átkonvertálgattam őket és most már minden OK
KÖSZÖNÖM