Teszt "nyitva"

Teszt "nyitva"

Verner Ágnes írta időpontban
Válaszok szám: 9
Sziasztok!
A problémám a következő: amikor a teszteket beküldik a diákok, akkor némelyiké teljesen üresen jelenik meg a eredmények között, így nem mentek át. Volt olyan hallgató, akinél az eredményeknél a felhasznált időnél pedig azt írja ki hogy "nyitva". Ez nem mindegyiknél fordul elő, nem tudom mitől függ. Ez láthatóaz időkorlát nélküli és a 10 perces tesztek között is.
Nem tudom mi lehet a probléma....
Üdv:
Ági
Válasz erre: Verner Ágnes

Tárgy: Teszt "nyitva"

Papp Gyula írta időpontban
Kedves Ágnes!
Nekem első körben a session time (időkorlát) jutott eszembe. Nevezetesen, ha a session time rövidebb, mint a teszt kitöltésére rendelkezésre álló idő, valamint a kérdések egyetlen oldalon vannak, akkor előfordulhat, hogy a rendszer szerint már nincs benn (session time lejárt), de a diák még vígan töltögeti a kérdéseket.
Ez magyarázza az üres oldalakat. Védekezés: néhány kérdésenként oldaltörést kérni - mondjuk egy oldalon csak 3 vagy 5 esetleg csak egy kérdés van, ezért a session time számolása újraindul minden lapozáskor.
A „nyitva” állapot egyértelműen a hallgató hibája. Nem adja le az oldalt csak kattint valahova a böngészőben, ergo nem fejezte be, ergo nyitva a tesztje...
Válasz erre: Verner Ágnes

Tárgy: Teszt "nyitva"

Losonczi Péter írta időpontban
Kedves Ágnes,
Mi gyakran futunk olyan problémába, hogy a többpróbás teszteknél - ahol nincs próbálkozások közötti időköz beállítva - a teszt beadását követően a hallgató nem várja meg míg a böngésző befejezi a munkát (lassabb gépeknél leginkább), és még egyszer rákattint a beadás gombra. A második "klikk" legtöbbször egy nulla pontos próbálkozásként rögzül. De előfordul, hogy a beadást követően a böngésző vissza nyilával babrál a hallgató, és újra megnyitja így a tesztet, s mivel nem érti mi is történt gyorsan bezárja az oldalt (vagy még egy párszor megnyomkodja a nyilat). Így még másnap is nyitva lesz a tesztje.

Péter
Válasz erre: Losonczi Péter

Tárgy: Teszt "nyitva"

Verner Ágnes írta időpontban
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Még egy kérdésem lenne: hogyan lehetséges az, ha a teszt időkorlátjának 10 percet adok meg, mégis a felhasznált időnél 1 óra valahány perc van írva az eredmények között és persze itt sem látszanak a válaszok egyes hallgatóknál (a tesz újbóli kitöltési lehetősége 24 órával későbbre van beállítva). Lehetséges hogy a hallgató böngészője a bűnös?
Szép napot!
Ági
Válasz erre: Verner Ágnes

Tárgy: Teszt "nyitva"

Papp Gyula írta időpontban
Cron van beállítva? Az értesítések, levelek, üzenetek kimennek a rendszerből?
Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Teszt "nyitva"

Verner Ágnes írta időpontban
Hát azt nem tudom. Azt hol lehet megnézni, beállítani?
Válasz erre: Verner Ágnes

Tárgy: Teszt "nyitva"

Bakos Csaba írta időpontban
Legegyszerübb egy próba futtatást csinálni, alább látod az enyémre vonatkozó futtatási sort:

http://akkmoodle.bakoscs.hu/admin/cron.php

A te tárhelyed nevét írd be a /admin.... elé.
Ha az enyémet bemásolod a böngésző sorába, akkor láthatod a futási eredményt.
Én a tesztek esetén 2 perces automata futtatást használok.
Nálam a tárhely adminisztráció felületen állítható a cron futtatás, használtam úgy is hogy nem lehetett a fentiek szerint futtatni csak a Moodle belső szaályozása szerint, külön php stringgel indítva. Lényeg az, hogy a cron a moodle "lelke", alap esetben az 5 percenkénti futtatás szükséges.
Ha megakadnál akkor írj emailt.
Üdv, Bakos Csaba
Válasz erre: Bakos Csaba

Tárgy: Teszt "nyitva"

Verner Ágnes írta időpontban
Kedves Moodle Hozzáértők!

Sajnos a probléma még mindig nem oldódott meg, csak szűkült, sikerült pontosabban beazonosítani. Ezt írja a problémás hallgatónk:

"Ha kész vagyok tesztel, mondjuk 6 perc alatt és rányomok a teszt befejezése és elküldésre gombra, akkor tovább számlál vissza a számláló és amikor eltelt a 15 perc akkor elküldi és igen kapok visszajelzést ,mégpedig azt hogy 0 pontos és látom is hogy nincsen kitöltve. Ha nem várom meg hogy visszaszámlálja a 15 percet hanem látom hogy nem küldi el és kilépek az oldalról akkor a legközelebbi visszalépésnél onnan folytatja a számolást ahol abbahagyta. Az előző kurzus óta viszont a gépem újra lett telepítve ezért gondoltam arra hogy nálam van a hiba és erre mondták a szakemberek hogy nálam minden rendben."

Ezt a tesztet más hallgató be tudta küldeni például. Mi lehet a gond?

Előre is köszönöm a segítséget!
Ági