Sziasztok!
Új tárhelyre költöztettem a rendszert és a nyelvi állományokban újból meg akartam tenni a módosításokat. Érdekes módon a moodle.php nyelvi állományát nem hajlandó módosítani. Az összes többiben lehet.
Itt a Bejelentkezést akartam Belépésre átírni, de lokális "hu_utf8_local" könyvtárban egy 0 byte-os moodle.php keletkezik. A többi módosított állomány természetesen létrejön.
Persze megoldás az eredeti nyelvi fájl kicserélése, de nem értem, miért "védi" ezt az egy állományt.
Valakinek ötlet?
Nekem is ugyanazt csinálja, évek óta kézzel veszek fel magyarítandó kifejezéseket. Macerás, de legalább megy.
Nem nagyon értem a kérdést.
Ha költözik a Moodle, akkor csak annyit kell tenni, hogy a moodledata/lang/hu_utf8_local mappát át kell másolni az új szerverre, és máris visszakapom az eddigi nyelvi környezetet.
A moodle könyvtárban lévő nyelvi állományokhoz nem célszerű hozzányúlni!!!
Vágvölgyi Csaba
Ha költözik a Moodle, akkor csak annyit kell tenni, hogy a moodledata/lang/hu_utf8_local mappát át kell másolni az új szerverre, és máris visszakapom az eddigi nyelvi környezetet.
A moodle könyvtárban lévő nyelvi állományokhoz nem célszerű hozzányúlni!!!
Vágvölgyi Csaba
Nekem ez költözéstől független dolog. Első telepítés, 2 éve használom, semmi gond vele, viszont hiába próbálom átírni bármelyik cimkét az admin felületen, nem menti le, ellenben ha kézzel módosítom a moodle.php állományt a fent említett helyen, az rögtön megjelenik az oldalon, tehát csak így tudok módosítani egy-egy feliratot.
Nem tudom az okát, az elején zavart, amikor sokat kellett emiatt a fájlt szerkesztenem, mostanra beállt a rendszer, nem érdekes, csak nem értem. Volt egy tükrözésem ugyanerről a telepítésről, egy demo oldal, és ott úgy emlékszem, hogy nem volt ilyen gondom.
Arnold
Nem tudom az okát, az elején zavart, amikor sokat kellett emiatt a fájlt szerkesztenem, mostanra beállt a rendszer, nem érdekes, csak nem értem. Volt egy tükrözésem ugyanerről a telepítésről, egy demo oldal, és ott úgy emlékszem, hogy nem volt ilyen gondom.
Arnold
Nekem ez költözéstől független dolog. Első telepítés, 2 éve használom, semmi gond vele, viszont hiába próbálom átírni bármelyik cimkét az admin felületen, nem menti le, ellenben ha kézzel módosítom a moodle.php állományt a fent említett helyen, az rögtön megjelenik az oldalon, tehát csak így tudok módosítani egy-egy feliratot.
Arnold
Arnold
"ha kézzel módosítom a moodle.php állományt a fent említett helyen"
Mit értünk most "fent említett hely" alatt?
Létezik a moodledata/lang/hu_utf8_local könyvtár? Nincs gond az írási jogokkal?
Vágvölgyi Csaba
Mit értünk most "fent említett hely" alatt?
Létezik a moodledata/lang/hu_utf8_local könyvtár? Nincs gond az írási jogokkal?
Vágvölgyi Csaba
Igazad van, csak hiába másoltam át, nem jelentek meg a változások.
A Bejelentkezés feliratot azért írtam át Belépésre mert így jobban kifér a belépési nyomógombon.
De az a lényeges, ha nem a moodle.php-t nyelvi állományt módosítom akkor rendben megtörténnek az átírások. A file rendszer jogosultságaim megegyeznek, teljes hozzáférés.
Egyszerűen nem értem.
Bakos Csaba
A Bejelentkezés feliratot azért írtam át Belépésre mert így jobban kifér a belépési nyomógombon.
De az a lényeges, ha nem a moodle.php-t nyelvi állományt módosítom akkor rendben megtörténnek az átírások. A file rendszer jogosultságaim megegyeznek, teljes hozzáférés.
Egyszerűen nem értem.
Bakos Csaba
A moodle.php abból a szempontból "speciális", hogy nagyon nagy méretű, és ennek a beolvasás és mentés elég időigényes folyamat. Láttam már olyat, hogy időtúllépés miatt eldobta a Moodle a mentést.
Továbbra sem értem, hogy ha egy korábban módosított nyelvi csomag állományait bemásolod a moodledata/lang/hu_utf8_local könytárba, akkor a modle miért hagyja azt figyelmen kívül?
Létezik nálad a moodledata/lang/hu_utf8_local/moodle.php állomány?
Vágvölgyi Csaba
Továbbra sem értem, hogy ha egy korábban módosított nyelvi csomag állományait bemásolod a moodledata/lang/hu_utf8_local könytárba, akkor a modle miért hagyja azt figyelmen kívül?
Létezik nálad a moodledata/lang/hu_utf8_local/moodle.php állomány?
Vágvölgyi Csaba
Igen, létezik.
De akár manuálisan írom át a változót, vagy a mentett állományt másolom oda nem jelenik meg a módosított szöveg.
De ha a moodle adminisztrátor felületen módosítom, valamiért 0 byte lesz a mérete.
De akár manuálisan írom át a változót, vagy a mentett állományt másolom oda nem jelenik meg a módosított szöveg.
De ha a moodle adminisztrátor felületen módosítom, valamiért 0 byte lesz a mérete.