Csak aktuális kurzusok

Csak aktuális kurzusok

Károly Gabriella írta időpontban
Válaszok szám: 4

Sziasztok!

Bejelentkezés után szeretném, ha a diákok alapból csak a saját kurzusaikat látnák. Tudom, hogy létezik ilyen beállítás csak nem találom. Esetleg azt is le lehet tiltani, hogy tallózanak az összes kurzus között? ugyanis kézzel rendelem hozzá a kurzushoz a diákokat, tehát nincs szükség arra, hogy a nem hozzájuk tartozó kurzusokat is lássák.

Előre is köszönöm a segítséget!

Válasz erre: Károly Gabriella

Tárgy: Csak aktuális kurzusok

Gángó Vince írta időpontban
Szia!

Portáladminisztráció > Címoldal > Címoldal beállításai oldalon A címoldal elemei bejelentkezéskor (frontpageloggedin) résznél állítsd be a Kurzusok felsorolása értéket valamelyik (a kívánt sorrendtől függő) lenyílóba!

Azt legjobb tudomásom szerint nem lehet letiltani, hogy a portál kurzusait (az összes létezőt, kategóriákra bontva) láthassák a hallgatók. Az egyetlen erre vonatkozó jog a Kurzusok megtekintése (moodle/course:view), de ha ezt elveszed a hallgatótól, azt a kurzust sem látja, amire beirattad.

Vince
Válasz erre: Károly Gabriella

Tárgy: Csak aktuális kurzusok

Papp Gyula írta időpontban
Ez a lassú válasz :-)
  1. megoldás: A nyitó oldalon ki kell helyezni a „Kurzusok” blokkot, s lőn boldogság. A kurzusokban alapbeállítás szerint ki van rakva a blokk a bal oldali oszlop végére. Ebben a blokkban mindenki csak a saját kurzusait látja (Rendszergazdákra ez nem vonatkozik, s nekik a blokk „Kurzuskategóriák” címmel jelenik meg).
  2. megoldás: MyMoodle (Az én Moodle-om - Megjelenés menü a Protáladminisztrációban). Ez merészebb döntés. Bejelentkezés után megváltozik a nyitóoldal: a felhasználók kurzusai középen jelennek meg, kap egy szerkesztés gombot minden felhasználó, s a jobb- és baloldali oszlopokba mindenki egyéni ízlés szerint pakolja ki azokat a blokkokat, amelyeket fontosnak tart. MyMoodle-hoz cukorfalat kényelmi kiegészítéseket lehet találni - pl.: számon tartja az értékelési tételeimet (feladatok, tesztek, stb.); jelzi, hogy teljesítettem-e, mi a határideje, értékelték-e már.
Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Csak aktuális kurzusok

Törölt felhasználó írta időpontban
Annyit tennék hozzá, hogy cca. három-négy hete álltam át a My Moodle rendszerre és a felhasználói visszajelzések pozitívak - kisebb részben oktatói, nagyobb részben a hallgatói oldal irányából is.