Technikai fórum

Legfrissebb hírek

 
Vida Andi 2008
Legfrissebb hírek
Vida Andrea írta 2009. február 7., szombat, 18:13 időpontban
 
biztos nagyon lamer-kérdés, de nem találok rá sehol választ: hogyan jeleníthetek meg Legfrissebb hírt az összes kurzusom hallgatói részére, jó kiemelt helyen? A blokkot természetesen ki tudom tenni szépen jobb felső sarokba, de hogyan kerül bele hír?
Hírfórumba beírtam egy hírt, de az attól még nem kerül oda, hanem csak kicsit elrejtve, a Legutóbbi tevékenységek felsorolása végén jelenik meg, "Fórum frissítése" linkkel (amire nem biztos, hogy rákattintanak az én kicsi szétszórt hallgatóim... ;))
A Portáladminisztrációban megtaláltam a Blokkok kezelését, itt a Legfrissebb hírek blokkot is, de nincs mellette Beállítási lehetőség. Csak az előfordulások és láthatóvá/láthatatlanná tétel.
Előre is köszönöm, ha segítetek, biztos nagyon egyszerű megoldása van, csak én vaksi vagyok hozzá...
Andi
Paksi Attila
Tárgy: Legfrissebb hírek
Paksi Attila írta 2009. február 8., vasárnap, 17:49 időpontban
 
Kedves Andrea!

A kurzus beállításai között található a következő opció:
  • Megjelenítendő hírek (darabszámot lehet beállítani).
A hozzá kapcsolódó súgó pedig így szól:
"...Ez a beállítás határozza meg, hány friss üzenet jelenjen meg a kurzus honlapján, jobbra lent, egy híreket tartalmazó négyzetben..."
A hírfórumba történő beírások címét jeleníti csupán meg a jobb oldali blokkban, s a címre kattintva olvasható a teljes üzenet.

Célszerű még bekapcsolni minden fórumban (a fórum beállításai között) a nyomonkövetést. Ekkor ugyanis minden fórum mellett megjelenik egy kis szám, hogy mennyi elolvasatlan üzenete van az adott felhasználónak.

üdv:
Attila
Kép
Tárgy: Legfrissebb hírek
Vágvölgyi Csaba írta 2009. február 8., vasárnap, 18:44 időpontban
 
Sziasztok!

Még annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy nem csak a Hírfórum híreit tudod kirakni a kurzus felületére, sőt...
A Hírfórumot nem is nagyon szeretem, ui. az 1.6 verzió óta, az csak egyoldalú kommunikációt tesz lehetővé, azaz nem lehet a kiküldött hírekre/információkra reagálni (tanuló/hallgató nem válaszolhat). Éppen emiatt, én inkább általános fórumokat használok közérdekű információk megosztására. Ebben az esetben is lehetőség van a kurzus felületén való megjelenítésre, mégpedig a RSS blokk segítségével. (több helyen láthatod a MoodleMoot oldalon)
Ha engedélyezed az fórum témáinak/hozzászólásainak RSS-ben való megjelenését, úgy az RSS blokk segítségével bármilyen fórum (adatbázis, szótár) változásai megjeleníthetők a kurzus felületén. Ha segítség kell az RSS engedélyezéséhez írj...

Vágvölgyi Csaba
Vida Andi 2008
Tárgy: Legfrissebb hírek
Vida Andrea írta 2009. február 8., vasárnap, 19:54 időpontban
 
Kedves Attila,
köszönöm, ezeken végigmentem: a nyomon követést be is állítottam a leveled alapján, a többi rendben volt.
De közben Csabával is beszéltem, mert az rss-nyomon követést is szeretném beállítani (és meg is fogom tenni, amint a szerver rendszergazdája engedélyezi ezt a beállítást, már írtam neki), és arra jutottunk, hogy mivel az alapvető gondom az volt: fontos, kiemelt hírt közölni minden tanítványommal egyszerre, ezért valószínűleg a metakurzusok háza táján is érdemes lenne körülnéznem.
Így az alapproblémám: hogy nem jelenik meg a közlendőm a nyitólapon, amikor bármelyik hallgatóm belép, még nincs megoldva.
De dolgozunk rajta.
És köszönöm a segítségeteket!
Andi