Vince
Sziasztok!
Nem 100%-osan ide ide tartozik, de nem akartam új témát nyitni.
Egy fájlból töltenék fel felhasználókat, egy sor így néz ki:
username, password, firstname, lastname, email, auth, lang
felhasznalo4, 12345678, Emil, Felhasznalo4, nemtudom@nem.hu, manual, HU
A nyelvi beállításoknál magyar az alapnyelv, és kiszedtem a pipát az automatikus észlelés elöl. A windowsba is minden területi és nyelvi beállítás magyarra van állítva.
Amikor belépek egy így létrehozott felhasználóval, angol lesz a felülete, addig amíg be nem megyek a profilba, és módosítások nélkül el nem mentem. Ezután már magyar lesz. Mit kell még változtatnom, hogy kapásból magyar legyen a felület?
Üdv, Peti
Ha nem akarod babrálni az admint, akkor vezess be egy új oszlopot: lang névvel a táblában, értéke legyen: hu vagy hu_HU.
Szia! Angol nyelven telepítettem, az elsődleges admin is angol volt. Átállítottam magyarra. Az ország és település nevét a feltöltéskor fixen beállítottam (Magyarország, Budapest). A feltöltésnél, mint be is másoltam, van lang oszlop, ami a profilban is beállításra kerül, de mégsem jut érvényre addig, míg bele nem megyek a profil szerkesztésébe, és azt változtatás nélkül el nem mentem.
A /lang/hu_utf8/moodle.php nyelvi fájlban fordítási problémák vannak. Ez a fájl tartalmazza az "Elfelejtett jelszó" megerősítő emailek tartalmát is. A visszaigazoló link (az angol nyelvi fájlal ellentétben) egy sorban van a többi mondanivalóval, és még egy pont is található a végén. Ezt egy-két levelező rendszer a linkbe is beleveszi (citromail). Pl:
$string['emailpasswordchangeinfo'] = 'Üdvözöljük $a->firstname, Valaki (feltehetőleg Ön) egy új jelszó létrehozását igényelte a(z) \'$a->sitename\'. Jelszava módosításához látogasson el ide: $a->link. ......
(ebből több is van)
Javaslatom: helyezzük új sorba, és töröljük a pontot.
A javítást az adatkönyvtár /lang/hu_utf8/moodle.php fájlban is eszközölni kell.
Üdv.:
Kerekes Péter
Már olyannal is találkoztam, hogy ha a HTML formátum nincs támogatva a levelező rendszerben, akkor a linkben a "&" helyett "&" kód szerepel, mellyel ugye nem fog működni a megerősítés.
Mi ilyenkor a teendő? Már a filenévre is rákerestem, de semmi.