Fogalomtár

Fogalomtár

Debreceni Katalin írta időpontban
Válaszok szám: 3

Sziasztok!

Arra keresem a választ, hogy mi a különbség a Fő fogalomtár és a Másodlagos fogalomtár között (azon kívül, hogy a Fő fogalomtárból egy kurzuson belül csak egy lehet és hogy a másodlagos fogalomtár fogalmait áttudom exportálni ebbe).

Igaz az, hogy a Fő fogalomtárat csak tanár szerkesztheti? (Valahol ezt olvastam, de egy hallgatóm nevébe bejelentkezve /ezzel a bejelenitkezik, mint lehetőséggel/ valahogy nem ezt tapasztaltam, de lehet, hogy ezt nem ezen az úton lehet megtudni, ugyanakkor egyetlen olyan kurzusban sem vagyok hallgatói státuszban, ahol lenne fogalomtár.)

És hogy van az, hogy nem engedtem a Fő fogalomtár fogalmainak a véleményezését és mégis megjelenik a fogalmaknál a megjegyzés hozzáadása ikon?

Ugyanakkor a besorolást engedélyezve Csak tanárok ... az meg nem működik, csak ha azt mondom, hogy Bárki besorolhat ...., akkor a diáknak megjelennek a legördülő választási lehetőségek /a bejelenitkezik, mint lehetőséggel kipróbálva/, de nekem, mint tanárnak nem. Ezek szerint a tanár nem tartozik bele a bárkibe?

Bármi nemű segítséget nagyon szépen köszönök.

D. Katalin

Válasz erre: Debreceni Katalin

Tárgy: Fogalomtár

Papp Gyula írta időpontban

A különbség a funkcióban rejlik. A fő fogalomtár valamiféle "Best of". Ide kerülhetnek a legjobb munkák, amiket jellemzően a hallgatók/tanulók készítenek. Egyfajta dicsőségtáblát helyettesít. Természetesen ahhoz, hogy ez valóban így működhessen, olyan feladatokat kell adnunk a másodlagos szótárakban, amelyek alkalmassá tehetik erre. Ez csupán fantázia és módszer kérdése. :-)

Igaz az, hogy a Fő fogalomtárat csak tanár szerkesztheti? – Nem. Csak az exportált tételekre igaz az állítás. A Fő szótárba exportált rész valóban szerkeszthetelen a tanuló/hallgató számára. Ám ha a beállítások között engedem a fő szótáeba a hallgatói munkát, akkor ők bármikor írhatnak bele. :-)

És hogy van az... – Oktatói státuszban ezek az ikonok mindig látszanak (s a funkciók is működnek).

Az utolsó kérdésből arra gondolok, hogy az általad használt rendszer 1.7.x vagy 1.8-as sorozatba tartozik. Ott valóban nem teszi lehetővé a tanárnak – vagy bárki másnak – önmaga "besorolását". Bár inkább értékelésről van szó, mint besorolásról. Magát senki se fényezhesse... :-)

Válasz erre: Debreceni Katalin

Tárgy: Fogalomtár

Vida Andrea írta időpontban
Nem boldogulok a Fogalomtárral... ködösen derengett Csaba őszi (debreceni) workshopjából, hogy mi mindent kell beállítani. Akkor elég rendesen jegyzetelgettem is, most annak alapján próbáltam beállítani. De vagy oda jutok, hogy "minden tevékenységet" engedélyezek a hallgatóimnak (annyit azért nem szeretnék :)) - vagy sehol nem látok számukra lehetőséget.
Hol akadtam el?
1. Tevékenységek kezelése --> Feladat: igazából itt semmit nem állítottam át.

2. Fogalomtár / Fogalomszintű beállítások: Többször megjelenő fogalmak (na most ha ezt "igen"re állítanám, akkor be kell pipálni vagy sem? Ebbe kicsit belezavarodtam, de próbáltam, így is, úgy is)
* Megjegyzés megjelenítése : (igen-re akarom: pipa vagy nem pipa?)
* Fogalomtári bejegyzések automatikus kapcsolása: (igen-re akarom: pipa vagy nem pipa?)

* Fogalomszintű.. ezt is beállítgattam

** Kijelzési formák: végignéztem, végül a szerző nélkül-t választottam, emlékezve Csaba őszi útmutatására

Változások mentése.

3. Szűrők kezelése: kinyitottam a szemét. :)

Ezenkívül megnéztem a Students szerepeket, ott beállítottam, ami szerintem ehhez kell (Fogalomtár), és huss..... valami mégsem jó.

- Másik kérdésem, ez valahogy nem áll össze a fejemben (vagy csak nem olvastam utána elég figyelmesen?) A wiki az egy külön letöltendő modul, vagy csak én nem találom?

Köszi előre is, ha tudtok segíteni,
Andi