Technikai fórum

Komplett helyreállítás!

 
Kép
Komplett helyreállítás!
Molnár József László írta 2008. november 25., kedd, 14:08 időpontban
 
Komplett moodle-t szeretnék helyreállítani (szeretne a fene, így sikerültmosolypirulás). Az SQL adattábla segítségével a usereket viszonylag egyszerűen át tudtam hozni az új táblába már.
De az összes többi paraméter, kurzusok stb. esetében is meg tudom ezt csinálni? (Az egyes kurzusokról van backupom, de a helyreállítandó rendszer pillanatnyilag teljesen üres kurzusok szempontjából).
Kép
Tárgy: Komplett helyreállítás!
Vágvölgyi Csaba írta 2008. november 28., péntek, 13:23 időpontban
 
Ha már megvannak a userek, akkor tökéletesen elegendő az egyes kurzusok mentéseiből egy helyreállítást kérned. (A paramétereket néhány perc alatt be tudod lőni)
Kép
Tárgy: Komplett helyreállítás!
Molnár József László írta 2008. november 29., szombat, 11:08 időpontban
 
Igen, volt lehetőség megtapasztalni az SQL lélekvilágát. Volt egy meleg 6 órám, meg egy ráadás nap karbantartás, de helyreállt a rend(szer). Igazából az lenne a jó, ha most, hogy kezd már nem cska tesztüzemben működni az egész, a backupokat át tudnám tenni egy másik gépre, de ezt még nem tudom, hogyan (természetesen automatizáltan).
Kép
Tárgy: Komplett helyreállítás!
Gángó Vince írta 2008. november 30., vasárnap, 13:24 időpontban
 
A biztonsági mentést tedd elérhetővé ftp-n vagy http-n (vagy ezek titkosított társain) keresztül (természetesen ez utóbbit jelszóval védve), egy folyamatosan működő gépen pedig állítsd be a feladatütemezőt, hogy minden nap hajtsa végre a backup áthúzását. Ez lehet shell script/batch állomány, de akár egy php vagy perl vagy akármilyen más szkript. Ezzel szépen megoldható a rotálás is!

Vince