ModleMoot kávézó

Konnektivizmus

 
kulcsi
Konnektivizmus
by Zsolt Kulcsár - Monday, 6 October 2008, 10:21 AM
 
Részt veszek a Stephen Downes és George Siemens által kezdeményezett CCK08 kurzuson, melynek témája a konnektivizmus. Célom, hogy a témát magyar nyelven népszerűsítsem; szeretném kitágítani a Magyarországon uralkodó klasszikus e-learning szemlélet kereteit. Van élet a keretrendszer+tananyag e-learning megoldáson túl!

Tizenkét héten át minden hétfőn publikálok egy blogbejegyzést a CCK08 curriculumnak megfelelően, mely a konnektivizmus témáját feszegeti valamely aspektusból. Célom, hogy ezalatt az idő alatt körvonalazódjon az összes releváns nézőpont, és az ehhez kapcsolódó magyar nyelven elérhető anyag.
Bővebben: http://www.crescendo.hu/category/blog/e-learning/cck08

A diigo-n létrehoztam a konnektivizmus csoportot, melyhez Te is csatlakozhatsz, ha részt akarsz venni ebben a munkában. A következőket kell ehhez tenned:
  1. Regisztrálj a www.diigo.com-on.
  2. Lépjél be a konnektivizmus csoportba.
  3. Tölsd le a firefox diigo add-on-t.
  4. Ha van delicious accountod: importáld be a könyvjelzőidet diigo alá, ezt követően állítsd be a diigo-ban, hogy szinkronizáljon a delicious profiloddal. Ezáltal az is érvényes marad.
  5. A konnektivizmussal kapcsolatos cikkeket oszd meg a csoporttal. Ne felejts el megjegyzéseket fűzni a cikkekhez!
Az alábbi képen látható, hogy miként használom a diigo-t jegyzetek készítéséhez. Ha a fenti lépéseket végrehajtottad, azaz van diigo-s accountod, és a firefox add-on-t is betelepítetted, máris fűzhetsz kommentárt az észrevételeimhez! Ezáltal társaloghatunk a témáról.
diigo
kulcsi
Tárgy: Konnektivizmus
by Zsolt Kulcsár - Wednesday, 14 January 2009, 4:09 PM
 
Sziasztok!
Egy ideje működik a konnektivizmus levelezőlista, melynek célja, hogy a magyarországi konnektivista közösséget összefogja. Minden érdeklődőt szívesen látunk:
http://groups.google.com/group/konnektivizmus

Üdv.
kulcsi.
--
http://www.crescendo.hu