Technikai fórum

Érdekelne-e Moodle Hostolási lehetőség

 
Kép
Tárgy: Érdekelne-e Moodle Hostolási lehetőség
Papp Gyula írta 2008. május 30., péntek, 08:14 időpontban
 

No, csak hozzászólok én is...

Fél éve is van már, hogy illetékes helyen megérdeklődtem, nem lehetne-e az iskoláknak a meglévő közhálón üzemeltetni e-Learning szolgáltatást (moodle-t vagy bármi mást), mert néhány(vajon mennyi?) iskola eleve nem használja ki a központi szolgáltatásokat. Ausztriában például az állam - kérésre - biztosítja az infrastruktúrát.

A válasz: nem. Sok oka van, ebbe ne menjünk bele...

Nem tudom például, hogy az Educatio LMS léte mennyire kerékkötője az ügynek. Tény, hogy az állam, és a vezetők nagyon másképp gondolkodnak erről, s tudjuk, hogy ez ügyben zsebek is léteznek :-) :-(

Lehet nem szép dolog, de csak szóvá teszem: mi (CONSEDU) is hamarosan indítunk LMS hosztingot piaci alapon, de a közoktatás és a „magányos farkasok” számára nagyon jutányos áron. Fizetős mert nekünk is vannak költségeink. A jutányos is a piaci szempontból jutányos, s nem mondjuk a családi költségvetés szempontjából, de attól még jutányos árakat szeretnénk kialakítani. Még dolgozunk rajta, de szeptembere mindenképp feláll a szolgáltatás.

Természetesen ettől még továbbra is azt gondolom, hogy lobbizni kell a központi szolgáltatásért, csak ne olyan korrupt pénznyelőként működjön, mint ami sajnos most jellemző. A pénzühgyi kondíciók helyett a szakmaiságnak kellene előtérbe kerülni.

Aztán hogy a konstrukció milyen legyen ... Én támogatási rendszert szívesebben látnék, mert a központosított sosem elég megbízható, nem elég funkcionális, és ritkán esik egybe a felhasználók igényeivel.