Technikai fórum

Moodle network

 
Kép
Moodle network
Csábi Béla írta 2008. április 8., kedd, 18:13 időpontban
 
Kedves Kollégák!

Szeretnék érdeklődni, valakinek sikerült-e már moodle network-öt összehozni két szerver között? Azt szeretnénk elérni, hogy az egyik szerveren (A) regisztrált (e-mail-ben vagy fájlból) felhasználók egy másik szerverre (B) is be tudjanak jelentkezni.

Minkét szerveren bekapcsoltam a moodle network-öt, társgépként felvettem a másikat, a szolgáltatások között mindkettőn pipáltam a közzétételt és a feliratkozást a SSO (azonosítási szolgáltató) és SSO (szolgáltató). A felhasználók/hitelesítés/hálózati moodle hitelesítés be van kapcsolva, a beálljtásaiban a Távoli felhasználók automatikus hozzáadása: igen-re van állítva. A szerepeknél az authenticated user-re engedélyezett a moodle/site:mnetlogintoremote. Kínomban a SSO-hozzáférésvezérlés-ben is hozzáadtam a teszteléshez használt user-t. A B szerver bejelentkező lapján sajnos nem tudok bemenni A-n lévő userrel: "Érvénytelen bejelentkezés, próbálja újraHa Ön távoli hálózati Moodle-felhasználó és itt meg tudja erősíteni e-mail címét, akkor átkerülhet a bejelentkezési oldalára." (az e-mail dolog persze nem segít).

Ha esetleg van valakinek ötlete, megköszöném előre is...

Csábi Béla
Kép
Tárgy: Moodle network
Vágvölgyi Csaba írta 2008. április 9., szerda, 10:17 időpontban
 
Szia Béla!

Én teszt jelleggel már raktam össze Moodle Network szolgáltatást két Moodle, illetve Moodle és Mahara között is. Pontról pontra követtem ezt a leírást némi küzdelem után ment: http://docs.moodle.org/en/Moodle_Network

Az én esetemben ugyanazon a szerveren futott mindkét rendszer. Nem lehet, hogy a két külön gép esetén a tűzfal akadályozza meg a dolgot?
Egy másik ötlet, hogy én nem az Authenicated usernek, hanem konkrétan az oktatóknak, illetve a hallgatóknak adtam roaming jogot.

Most ennyi öteletem van, de ha nem boldogulsz akkor megpróbálom reprodukálni a dolgot két külön szerver között, hátha kitalálnuk valamit.

Üdv.: Vágvölgyi Csaba
Kép
Tárgy: Moodle network
Csábi Béla írta 2008. április 9., szerda, 14:34 időpontban
 
Eredmény eddig:

Találtam egy gondot, 'A' szerver leánykori neve 'C' volt, ezt felvette az mnet_host táblába 1-es id-vel a wwwroot mezőbe. Ezt kijavítottam 'A'-ra.

Ez annyit segített, hogyha bekapcsolom a 'A' nyitóoldalán a hálózati szerverek blokkot, akkor az ott megjelenő 'B' szerverre már át tudok lépni azonosítás nélkül, tudok kurzusokat felvenni (a "Beiratkozás hálózati Moodle-lal" szolgáltatást még közzé kellett tenni, illetve fel kellett iratkozni). klassz

Az viszont még mindig nem megy, hogy 'B' szerver nyitólapján be tudjak jelentkezni egy 'A'-n létrehozott felhasználóval (akkor sem, ha hálózati szerverek blokkon keresztül átlépve már vettem is fel 'B'-n lévő kurzust).

Béla