Hát igen, a helyzet mindenképpen bonyolult. A moodle alapvetően csak online közegben működik rendesen, az egyes részei pedig önállóan mindenképpen működésképtelenek.
Van egy offline moodle lehetőség, de tudtommal csak 1.7+ verzióhoz, a portable moodle, ami innen a moodlemoot-ról letölthető, mi próbálkoztunk azzal, hogy ezt adjuk a tanulóknak, hogy net nélkül gyakorolhassanak.
A portable moodle egy virtuális szervert (WOS) hoz létre a gépen, és onnan futtatja a moodlet.
Talán a nagyobb baj az adathordozóval van. A moodle ugyanis nem élhet anélkül, hogy folyamatosan ne írna az őt hordozó felületre, ebből következik, hogy működőképes offline moodle cd-n nem elképzelhető, viszont a cd-n lehet hordozni portable moodle-t ami a merevlemezre másolva működik.
Ha ez a megoldás tetszik, simán biztonsági mentést kell létrehozni az online felületen, és azt az offline-ban helyreállítani. Nem tudom milyen verziót használtok, de itt még lehet buktató. Illetve nem tudom, az okosok csináltak-e már 1.8+as "hordozható" verziót.
Ha csak ellenőrző kérdésekről van szó, én kézzel kimásolnám az adatbázisból, word-be írnám, és elküldeném e-mail-ben, így persze a dolog interaktivitása jelentős sérülést szenved.
Uff.