linkgyűjtemény moodle tanuláshoz

linkgyűjtemény moodle tanuláshoz

Benke Ildikó írta időpontban
Válaszok szám: 5

Kedves Kollégák, Moodle Adminisztrátorok, Kurzuskészítők, Oktatók!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani azt a 277 linket számláló linkgyűjteményt, melyet moodle témakörben a konferencia óta eltelt időszakban állítottam össze azzal a szándékkal, hogy hozzájáruljak a Moodle hazai népszerűsítéséhez.

Kérni szeretném támogató figyelmeteket. Ha van egy kis időtök látogassatok el az oldalra és véleményezzétek. Ha hibás vagy szerintetek nem odavaló link szerepel, jelezzétek. Ha tudtok olyan URL-t, melynek helye van ott, kérlek ajánljátok, hogy más számára is hasznosulhasson.

Jószándékúan megadtam olyan személyekhez tartozó URL-t, akikről feltételeztem, hogy kompetens e témában. Kérem, ha bármi kifogásotok van, írjátok meg. 1 napon belül korrigálom a javítani valót. Elnézést kérek attól, akiről nem tudtam, hogy helye lenne a linkgyűjteményben. Ezúton kérem írja meg elérhetőségét.

A gyűjtemény 2 részre oszlik. Az első felében a moodle-val kapcsolatos linkek kerültek. A második felében oktatási szintenként összegyűjtöttem az interneten ma fellelhető oktatási intézmények moodle portáljait. Úgy tudom ilyen még nem létezik, nagyon sokat lehet belőlük tanulni. Várom az ajánlásokat, ha kimaradt volna valami.

Mindez megtalálható:

http://moodle.lap.hu

oldalon.

Üdvözlettel:
Benke Ildikó - bcili

Válasz erre: Benke Ildikó

Tárgy: linkgyűjtemény moodle tanuláshoz

Bánhidi Árpád írta időpontban
Kedves Ildikó!

Szerintem nagyon jó lett az összeállítás.

Néhány linket néztem csak meg, és pár hibát találtam csupán.

A publikációk blokkban Ollé János publikációi a következő URL alatt érhetők el: http://www.ollejanos.hu/ollejanos/publikaciok.html

A Portálépítés link alatt szintén nem található oldal, helyette lehet, hogy ez is megteszi: http://www.attilapaksi.hu/?page_id=42

A témakörök, példáknál a Rendszerinformatikus címszó alatt a mostani link helyett ez lenne jobb: https://oktatas.oveges-szi.hu/course/category.php?id=5

A Moodle segédlet blokkban a Tanári kézikönyv eredeti forrásának én ezt ismerem: http://moodle.disabilityknowledge.org/mod/resource/view.php?id=399

Jó munkát!
Válasz erre: Benke Ildikó

Tárgy: linkgyűjtemény moodle tanuláshoz

Könczei György írta időpontban
Kedves Ildiko,
gazdag anyagot gyujtott.
Nehany javaslat:
1. A tanari kezikonyv ketszer van.
2. A hallgatoi kezikonyv csak egyszer, de a hivatkozasa nem jo: azt a latszatot kelti, mintha a Jedliken keszult volna - amibol (mivel Hefopbol finansziroztuk), meg akar per is lehet.
3. Javaslatom: mindkettot tegye fel, es ne a Jedlikkel linkelje be, nekik nincs kozuk hozza, csak annyi, hogy hivatkozas nelkul levette`k az erdeti forrasrol:
DisAbiltyKnowledge - Moodle:
Tanari kezikonyv: http://moodle.disabilityknowledge.org/mod/resource/view.php?id=399
Hallgatoi kezikonyv:
http://moodle.disabilityknowledge.org/mod/resource/view.php?id=234
4. Erosen elavultnak talalom a foiskolai Moodle vs. egyetemi Moodle distinkciot (ha gondolja, megindoklom) - szerintem inkabb omlesztve adja a portalokat.
5. Hianyzik a Barczie.
Koszonettel,
KGy

Válasz erre: Könczei György

Tárgy: linkgyűjtemény moodle tanuláshoz

Nits László írta időpontban
Kedves Ildikó!
Köszönjük a munkádat!

Kedves György!
Mielőtt perelnétek azért szóljatok!

Köszönettel: Nits László