Moodle RoadShow 2008

Moodle RoadShow 2008

Bánhidi Árpád írta időpontban
Válaszok szám: 6
Ha a hegy nem megy Mohamedhez, ...

Annak érdekében, hogy a Moodle és az e-Learning nagyobb ismertséget szerezzen elindítom a 2008-as RoadShow szervezését ezen a fórumon keresztül.

Az eddigi felajánlásoknak köszönhetően már két lehetséges helyszín van: Békéscsaba és Győr. További helyszínként gondoltam Pécsre, Szegedre, Debrecenre vagy Nyíregyházára, esetleg Miskolc, Szombathely, Veszprém vagy Balatonfűzfő.

Azon kívül, hogy magát az eszközt (Moodle) ismertetnénk, lehetőség lenne módszertani továbbképzésre, valamint az addig elkészült tananyagok ismertetésére is.

Nem szeretném a MoodleMoot szerepét átvenni, de ahogy utaltam a hozzászólás elején, úgy érzem, hogy közelebb kell vinni a tanárokhoz a Moodle-t és az e-Learninget. Ezért szeretném kérni Gyuláék segítségét és az NJSZT szakosztály támogatását is.
Válasz erre: Bánhidi Árpád

Tárgy: Moodle RoadShow 2008

Papp Gyula írta időpontban

Lassan én is kezdek visszatérni...

Bennünk is felmerült már a Moodle RoadShow ötlete kb. két éve. Valamicske szervezkedés el is indult, de elcsendesedett. Akkor még nem volt ekkora érdeklődés a Moodle, egyáltalán az e-Learning iránt. Sajnos a közoktatásban nagyon mostoha körülmények vannak. A segítség leginkább ott kél el.

Ötleteim:

  1. Az NJSZT e-Learning Szakosztály értelemszerűen az eseménysor mögé áll, sőt.. !!! szakosztály-tagok figyelmébe ajánlom, hogy programot kell alkotnunk 2008 (márcsak 2008-ra van reményünk...) ebben az esetben az utaztatás költségét el tudnánk számolni szakosztályi keretre.
  2. A társaság minden szervezetében ez az időszak a programalkotás ideje. Célszerű lenne hivatalosan megkeresni a területi, városi szervezeteket ott, ahol van, s felajánlani a Moodle RoadShow-t.
  3. Ahol nincs területi NJSZT területi szervezet, más kapcsolatot érdemes keresni: felsőoktatási intézmény, neves közoktatási intézmény, TIT, önkormányzat, TISZK, Iparkamara, stb. Fel kellene mérni, hogy kiket lehet megszólítani.
  4. Budapestet se hagyjuk ki a helyszínek közül.
Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Moodle RoadShow 2008

Törölt felhasználó írta időpontban

Kedves Gyula!

A Kodolányi Főiskola szivesen felajánlja erőforrásait és kapcsolatait is a népszerűsítéshez. Egészen konkrétan: Székesfehérváron, Orosházán, Siófokon és Budapesten is számíthattok helyszín biztosítására és ha kell az érdeklődő közönség szervezésében is tudunk segíteni.

Nagyon ráértek Csabával, ha ilyenben töritek a fejeteket:-)

H.O. 

Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Moodle RoadShow 2008

Bánhidi Árpád írta időpontban
Én vállalom, hogy az NJSZT veszprém megyei területi szervezetét megkeresem a jövő héten.
Most kicsit sűrű a hetem a megyei informatika verseny miatt, amit mi szervezünk.
Válasz erre: Bánhidi Árpád

Tárgy: Moodle RoadShow 2008

Csábi Béla írta időpontban
Kedves Kollégák!

Dr. Létray Zoltán EIK Igazgató Úrral beszéltem a RoadShow-ról, a Széchenyi István Egyetem is szívesen részt venne benne. Felvesszük a kapcsolatot Nits Lászlóval is, hogyan csináljuk közösen...

Lenne még egy olyan ötletem, hogy próbáljuk olyan megoldást is használni, amivel lehessen "ne személyesen is megjelenni", pl. jó volt a MoodleMoot konferencián a skype előadás. Lehetne videókonferencia részvétel is ( http://vidkonf.niif.hu/index.php?mn=6&lg=hu ), vagy streaming közvetítést szervezni (http://vod.niif.hu).

Csábi Béla

Válasz erre: Csábi Béla

Tárgy: Moodle RoadShow 2008

Nits László írta időpontban
Sziasztok!

Az előadások rögzítése és letölthetősége is hasznos lenne, az adott időpontban elfoglalt, vagy "későn ébredő" érdeklődők számára.
Iskolai rendezvényeinken 4-5 kamerás rögzírtést csinálunk már éve óta, így ezt tudom ígérni a győri RoadShow-ra is.

Amúgy a MoodleMoot konferencia anyagait nem lehet letölteni? (vagy csak én vagyok vak...)

Válasz erre: Nits László

Tárgy: Moodle RoadShow 2008

Papp Gyula írta időpontban

Nem-nem...

Természetesen mindent elérhetővé teszünk. A jövő hét folyamán első körben a bemutatókat tesszük rendezett formában elérhetővé, majd ahogy haladunk a felvételek (video, audio) elkészítésével, azokat is közreadjuk.

Kedves László irigyellek a technikai feltételek miatt. Jövőre mi is igyekszünk jobb feltételeket biztosítani a felvételekhez.