Külön adatbázis az egyes hallgatóknak

Külön adatbázis az egyes hallgatóknak

Törölt felhasználó írta időpontban
Válaszok szám: 2
Kedves Kollégák!
Még mindig a pedagógiai gyakorlat fájlfeltöltési problémáival küzdünk. A végzős hallgatók úgynevezett intenzív tanítási gyakorlaton vesznek részt. Két hétig folyamatosan tanítanak, összesen 16 órát (minden hallgatónak más-más időpontra esik ez a két hét). Azt szeretnénk megoldani, hogy ez alatt a két hét alatt folyamatosan tölthessék fel óravázlataikat a moodle-be, ahol azt az egyetemi és a gyakorlóiskolai vezetőtanár is meg tudja nézni.
Valamelyik témában olvastam, hogy -ha jól értettem- minden egyes hallgatónak lehet külön adatbázist létrehozni, ahova feltöltheti fájljait. Kérdés, hogy igaz-e ez, és hogyan lehet megvalósítani.
Az is megoldás lenne, ha egy közös adatbázist használnánk, ahova a hallgató feltölti az anyagait, és mellé megadja a nevét (mert úgy vettem észre, nem jelezi a rendszer, hogy ki töltötte fel az adott fájlt). Létrehoztam egy adatbázist egy fájl és egy szöveg típusú mezővel, de feltöltéskor nem írja ki a szöveg típusú mezőhöz a mezőleírást, így a hallgató nem tudja, mit kell az üres mezőbe írni.
Van-e ezekre a problémákra elegáns megoldás?
Szíves segítségeteket előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Kovács Miklós
Válasz erre: Törölt felhasználó

Tárgy: Külön adatbázis az egyes hallgatóknak

Papp Gyula írta időpontban

Két megoldási típus lehetséges:

Ha adatbázis:

Mikor érdemes ezt választani? – Ha a feltöltött dokumentumokat a hallgatótársak is láthatják.

Szerintem nem érdemes külön-külön adatbázist létrehozni hallgatónként, nyugodtan mehet egyetlen adatbázisba.

Honnan tudom, hogy ki töltötte fel?

1. Megoldás lehet egy név mező megadása.
  2. Ha megnézem az egyes hallgatók profilját. Kérem a "Tevékenységi jelentést", azon belül a "Teljes jelentést" kell kérni. Itt látom, hogy az adott adatbáziaba mely tételeket töltötte fel.
  3. Jóváhagyást kérek a beállítások között, s addig nem kerül ki felületre, míg nem dolgoztam fel.

Hogyan értékelem?

Az adatbázis beállításai közt az "Üzenetek osztályozhatók?" kérdésre a válasz igen, csak az oktató értékelhet, s beállítok egy pontszámot.

Megoldás a mezőleírásra: A megoldás a sablon szerkesztése. A "Tétel beszúrása sablon" (az eredeti neve tévesen "Sablon beszúrása" volt) szerkesztésével lehetséges. Az űrlapmező után újabb oszlopot veszek fel, s ide beírhatom az utasításaimat, magyarázataimat. A többi nézetben (sablonon ez nem látszik, mert külön-külön kell/lehet őket szerkeszteni)

Ha feladat:

A megoldás eltérő lehet (nem szükségszerűen) az 1.6.x és az 1.7.x verziókban.

Mikor használom? – Ha a hallgatótársak nem láthatják a dokumentumokat (csak az oktató láthatja).

A verzió: Tudom hogy hány dokumentum fog születni, s annyi "Feladatot" készítek. Minden tételnek önálló feladat. Értékelni feladatonként tudok, külön-külön értékelve minden dokumentumot. Az értékelést az "Eredmények" testreszabásával fogom össze.

B verzió: Csak 1.7-ben a korábban már említett speciális feltöltési lehetőség, ahol több max. 20 állomány feltöltését engedélyezhetem. Ebben az esetben egyben értékelem az összes dokumentumot. Viszont csak ebben az esetben élhetek a válaszállomány lehetőségével.