Beadott feladatok javítása

Beadott feladatok javítása

Törölt felhasználó írta időpontban
Válaszok szám: 4

Kedves Kollégák!

A következő problémára szeretnék megoldást találni. A moodle-ben azt szeretnénk megoldani, hogy a hallgatók Word-del készített, és a rendszerbe heti rendszerességgel feltöltött hospitálási naplóit és óraelemzéseit a tanár javíthassa (azaz pl. korrektúrával láthassa el), és a javított változatot a hallgatók is meg tudják nézni (pl. úgy, hogy letöltik saját gépükre).

Milyen megoldást javasoltok erre?

Segítségeteket megköszönve tisztelettel: Kovács Miklós

Válasz erre: Törölt felhasználó

Tárgy: Beadott feladatok javítása

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
A Moodle (pillanatnyi) standard eszközkészletével ez úgy oldható meg, hogyha a tanár a javított doc állománnyal felülírja az eredeti feltöltött fájlt.
Tehát be kell jelentkeznie az adott hallgató nevében (ez a hallgató profiljábol egy kattintással megtehető) és feltölteni a javított verziót.
Esetleg még jobbnak tűnik, az eredeti feladat mellé létrehozni egy másik feladatot, ami a javított doc állományokat tartalmazza, így az eredeti is megmarad.
Tudom, hogy ez kényelmetlennek tűnik, de így garantálható, hogy csak az adott hallgató láthassa a javított változatot. (Gondolom ez fontos szempont).

Vágvölgyi Csaba
Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Törölt felhasználó írta időpontban

Arra gondoltam még, hogy a tanár a javított doc állományt megfelelően átnevezve a "közös" helyre töltené föl, és jelszóvédelemmel látná el. Ezt a jelszót aztán "személyes" üzenetben írná meg a hallgatónak, egyben visszaigazolva a javítást is,  esetleg további rövid véleményt fűzne hozzá. Így tehát nem kell bejelentkeznie az adott hallgató nevében, viszont a többiek is látják, hogy ki, hogyan halad, és ez motiváló is lehet.

Létray Zoltán

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
Magamat kell korrigálnom, de csak most botlottam bele:
Az 1.7 (azaz már 1.7.1) Moodle változatban megjelent a Feladat egy új változata, amely lehetővé teszi több (független) állomány feltöltését és az értékelés során az oktató is tud úgynevezett válaszállomány(oka)t feltölteni. Azt hiszem éppen erre volt szükség. :)

Feladat értékelése

Papp Gyula írta időpontban

A speiális fájlfeltöltést már novemberben mutogattam a Moot-on, de a válaszállomány-küldés lehetősége elkerülte a figyelmemet.

Node ezért szeretjük a Moodle-t. :-)