Mit jelentene a gyakorlatban a szakosztály létrejötte a tagdíjon és az újságokon túl?
Vince
Kedves Csaba!
Nagyon örülök a kezdeményezésnek. Ez a téma biztosan megér egy szakosztályt!
Ezúton jelzem jelentkezési szándékomat.
Üdvözlettel: Kovács Miklós
Széchenyi István Egyetem
Szervusztok!
Én szívesen jelentkeznék, mert érdekel, de NAGYON kezdő vagyok ebben a témában! csak olvasgatok, figyelgetek egyenlőre! De szívesen tag lennék, ha bevesztek egy teljesen zöldfülűt is!
Üdv! Éva
Én is szívesen csatlakoznék - de sajnos szintén meglehetősen zöldfülűként.
Kedves Csabáék!
Sikeres Moodle workshop-unk után nemcsak a magam, de nagy valószínűség szerint (vezetőinket és a kollégákat még végigkérdezem) a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tanárképző Osztálya és az Egyetemi Informatikai Központ nevében is mondhatom, hogy örömmel csatlakoznánk egy ilyen kezdeményezéshez, és lehetőség szerint bekapcsolódnánk a szakosztály megalapításával kapcsolatos feladatok megvalósításában is.
Kérlek, tájékoztass majd a további terveket,teendőket illetően.
üdvözlettel:
Létray Zoltán
Én még nem tudom, hogy akarom-e, de ennyi pénz még nem vág földhöz, a szándék nyilvánvalóan bölcs, Csak lenne kicsi időm arra, hogy megcsináljam az első moodle oldalamat, mert eddig csak kukucskáltam. Meg még mindig csak hieroglifákat látok a levelekben sajnos.
üdv sp
A hieroglifak oka az, hogy a Moodle UTF-8 kodolással kuldi ki a leveleket, bar ez a legtobb korszeru levelezoszoftvernek nem okozhat gondot. Mivel levelezel?
Megj.: Sajnos a latin-2 nem valaszthato, igy ha lemondunk az UTF-8-rol (latin-1), akkor az őŐűŰ (hosszu oO és uU) betukkel lesz gond.
Sziasztok!
Jó ötlet, én is csatlakozok.
NJSZT eLearning szakosztályának tervezett tevékenysége
- Az eLearning magyarországi népszerűsítése, kiadványok készítése, konferenciák, rendezvények szervezése.
- A hazai jó gyakorlatok, szakmaspecifikus megoldások nyomonkövetése, bemutatása, publikálása.
- A magyar eLearning szakmai közösség számára vitafórum biztosítása.
- Hazai eLearninggel foglalkozó intézmények, szervezetek, vállalatok közti kommunikáció elősegítése.
- A témával kapcsolatos szabványok honosítása és elterjesztése.
- A szabad forráskódú keretrendszerek és hozzájuk kapcsolódó egyéb szoftverek lokalizációja, fejlesztése.
- Az eLearninggel kapcsolatos (szabad forráskódú) fejlesztőeszközök honosítása.
- Hasonló profilú nemzetközi szervezetekkel történő kapcsolatfelvétel, tudástranszfer biztosítása a hazai kutatók-fejlesztők számára.
-
Pályázatokhoz konzorciumok létrehozása.
Érdekes, fontos témákat terveztek, feltétlenül támogatjuk. Javasoljuk még, hogy a tevékenységek közé vegyük be az e-learning pedagógiai technológiai vizsgálatát, módszertanának kutatását és gyakorlati bevezetésének támogatását pl. a Life Long Learning területén is. ("Korszerű tanítási-tanulási környezetek" )
Nem csak szép gesztus, de rendkívül hasznos lenne felhasználni Dr. Hutter Ottó barátunk szellemi hagyatékát is, aki talán a legelőször és a legtöbbet tette eddig az e-learning magyarországi elterjesztéséért.
LZ
Ezúton szeretnénk a Kék-Suli Oktatóközpont nevében jelentkezni az eLearning szakosztály tagjaihoz.
Szabó Roland
oktatásvezető
Kedves Csaba!
Örömmel értesültünk a szakosztály megalakításának tervéről és szívesen csatlakoznánk e szerveződéshez.
Ezalatt értem a Galamb József Szakképző Iskola (Makó) informatikai munkaközösségét, mely jelenleg 10 főből áll.
Szívesen vállalnán feladatot a szakosztály munkájában.
Lévai Ferenc
Szervusztok!
Szívesen csatlakozom, ha dolgos kezdőket is fogadtok.
Üdvözlettel
Ágoston Magdi
Kedves Kollégák,
Mint ELTE PPK ITOK kutatócsoport és mint magánember is szívesen csatlakozom, akár operatív feladatokat is vállalok a szervezésben. Nagyon örülök neki, hogy az ötlet a konferencia után végül újra előkerült.
Üdvözlettel:
János
Nagyon örülök az ötletnek és lelkesen csatlakozom a szakosztályhoz.
Szerintem a jelentkezők nagy száma és lelkesedése is azt mutatja, hogy ez nagyon időszerű.
Szeretnék csatlakozni: Bazsó Judit
Sziasztok!
Ha kezdők is jöhetnek, akkor én is szívesen csatlakozom a szakosztályhoz.
Üdvözlettel: Egri Józsefné Ica
Kedves Csaa!
Jó ötletnek tartom, rám is engem is érdekel a dolog.
Érdekel az e-learning szakosztály.
Engem is érdekel a szakosztály, szívesen csatlakozom.
Kellene létrehozni egy csoportot (mintha csak egy tanfolyam lenne), és nem elszigetelten begyűjteni a jelentkezőket. Sokan ktöltöttük a jelentkezési llapot, de azt gondolom, hogy nem látjuk az eredményt. Kell az alapításhoz 11 NJSzT tag (azt gondolom újak is lehetnek). Meg kellene állapodnunk (esetleg valami szavazásfélével) a vezetőségről. kellene egy műküdési (program) terv.
Véry Zoli jelezte, én is jelzem a tagságunkat.ű
csak így tovább, kicsit fel kellene gyorsulni...
Valóban eltelt néhány hét az eredeti felhívásunk óta, de nem véletlenül várakoztunk, ui. tudomásunkra jutott, hogy hasonló témakörben mások is szakosztályalapításra készültek, és a velük való egyeztetés miatt nem léptünk eddig. Az eredeti felvetésre közel 40 pozitív választ kaptunk, ebből már több mint huszan (köztük több jelenlegi NJSZT tag) megadták a most kért adatokat, és reményeink szerint a hét elejére ez a szám még emelkedni fog.
Nem nagyon értem a programot firtató észrevételt sem, hiszen már az eredeti felhívás idején is felvázoltuk a terveinket, és kértük a segítségeteket. Kevés reagálás érkezett (ezúton is köszönjük) és ezeket beépítettük abba a listába, amely a jelen felhívással együtt vált elérhetővé. Ettől konkrétabb tervekről szerintem a szakosztály megalakulásáig nincs értelme beszélni. Ugyanez vonatkozik a vezetőség és egyéb tisztségek megválasztására is.
A megalakulást követően tervezünk egy olyan adatgyűjtést, hogy ki milyen formában tudna hozzájárulni a szakosztály működéséhez (pl: fordítási, honosítási munkák, már létező dokumentációk közreadása, rendezvényszervezési feladatok, ... - itt is várjuk az ötleteket)
A biztatást egyébként köszönjük, és mi is arra biztatunk mindenkit aki még nem jelezte tagsági szándékát, hogy tegye meg és töltse ki a kérdőívet!
Vágvölgyi Csaba
nem firtattam a programot, csak leírtam, hogy mi szükséges egy szakmai közösség megalapításához az NJSzT-ben.
én nem az adatgyűjtést firtattam, ami tökéletes, hanem azt, hogy nem látom a csoportunkat. Úgy gondolom, hogy a moodle sokat tehet a közösségi működés támogatásáért, és azt gondoltam, hogy van egy csoport aki látja egymást és akár a kitöltött kérdőíveket. Ehhez gondolom mindenki hozzájárul, én ezennel itt igen.
Lehet hogy rossz helyen kérdezem: Szó volt egy roadshow-ról is tavaly. Azzal mi van, lesz-e valamikor, hogy áll a szervezés?
Köszi! Éva