NJSZT eLearning szakosztály

NJSZT eLearning szakosztály

by Csaba Vágvölgyi -
Number of replies: 26
Ide várjuk a NJSZT eLearning szakosztály létrehozásával kapcsolatos hozzászólásokat...
In reply to Csaba Vágvölgyi

Tárgy: NJSZT eLearning szakosztály

by Vince Gángó -
Sziasztok!

Mit jelentene a gyakorlatban a szakosztály létrejötte a tagdíjon és az újságokon túl?

Vince

by Deleted user -

Kedves Csaba!

Nagyon örülök a kezdeményezésnek. Ez a téma biztosan megér egy szakosztályt!

Ezúton jelzem jelentkezési szándékomat.

Üdvözlettel: Kovács Miklós

Széchenyi István Egyetem

by Éva Giba -

Szervusztok!

Én szívesen jelentkeznék, mert érdekel, de NAGYON kezdő vagyok ebben a témában! csak olvasgatok, figyelgetek egyenlőre! De szívesen tag lennék, ha bevesztek egy teljesen zöldfülűt is!

Üdv! Éva

by Deleted user -
Kedves Csaba!
Én is szívesen csatlakoznék - de sajnos szintén meglehetősen zöldfülűként.

by Tivadar Okolicsányi -
Bízom benne, hogy létrejön a NJSZT eLaerning szakosztálya, s egyúttal szeretném bejelenteni csatlakozási szándékomat.

by Deleted user -

Kedves Csabáék!

Sikeres Moodle workshop-unk után nemcsak a magam, de nagy valószínűség szerint (vezetőinket és a kollégákat még végigkérdezem) a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tanárképző Osztálya és az Egyetemi Informatikai Központ nevében is mondhatom, hogy örömmel csatlakoznánk egy ilyen kezdeményezéshez, és lehetőség szerint bekapcsolódnánk a szakosztály megalapításával kapcsolatos feladatok megvalósításában is.

Kérlek, tájékoztass majd a további terveket,teendőket illetően.

üdvözlettel:

Létray Zoltán

Re: NJSZT eLearning szakosztály

by Deleted user -

Én még nem tudom, hogy akarom-e, de ennyi pénz még nem vág földhöz, a szándék nyilvánvalóan bölcs, Csak lenne kicsi időm arra, hogy megcsináljam az első moodle oldalamat, mert eddig csak kukucskáltam. Meg még mindig csak hieroglifákat látok a levelekben sajnos.

üdv sp

In reply to Deleted user

Tárgy: Re: NJSZT eLearning szakosztály

by Csaba Vágvölgyi -
Ezt most ekezetmentesen irom Peter kedveert:

A hieroglifak oka az, hogy a Moodle UTF-8 kodolással kuldi ki a leveleket, bar ez a legtobb korszeru levelezoszoftvernek nem okozhat gondot. Mivel levelezel?

Megj.: Sajnos a latin-2 nem valaszthato, igy ha lemondunk az UTF-8-rol (latin-1), akkor az őŐűŰ (hosszu oO és uU) betukkel lesz gond.

by Csaba Vágvölgyi -
Örülünk a nagyszámú érdeklődőnek és persze teljesen jogosnak tartjuk a szakosztály leendő tevékenységére vonatkozó kérdéseket. Egy rövid megbeszélés után (Papp Gyula, jómagam és Sinka Róbert - akire talán többen emlékeznek a MoodleMooton elkövetett impresszív előadásai alapján - részvételével) a következő pontokat javasoljuk:

NJSZT eLearning szakosztályának tervezett tevékenysége
  • Az eLearning magyarországi népszerűsítése, kiadványok készítése, konferenciák, rendezvények szervezése.
  • A hazai jó gyakorlatok, szakmaspecifikus megoldások nyomonkövetése, bemutatása, publikálása.
  • A magyar eLearning szakmai közösség számára vitafórum biztosítása.
  • Hazai eLearninggel foglalkozó intézmények, szervezetek, vállalatok közti kommunikáció elősegítése.
  • A témával kapcsolatos szabványok honosítása és elterjesztése.
  • A szabad forráskódú keretrendszerek és hozzájuk kapcsolódó egyéb szoftverek lokalizációja, fejlesztése.
  • Az eLearninggel kapcsolatos (szabad forráskódú) fejlesztőeszközök honosítása. 
  • Hasonló profilú nemzetközi szervezetekkel történő kapcsolatfelvétel, tudástranszfer biztosítása a hazai kutatók-fejlesztők számára. 
  • Pályázatokhoz konzorciumok létrehozása.
Várjuk a fentiekkel kapcsolatos megjegyzéseket, kiegészítéseket, kritikákat,...

by Deleted user -

Érdekes, fontos témákat terveztek, feltétlenül támogatjuk. Javasoljuk még, hogy a tevékenységek közé vegyük be az e-learning pedagógiai technológiai vizsgálatát, módszertanának kutatását és gyakorlati bevezetésének támogatását pl. a Life Long Learning területén is. ("Korszerű tanítási-tanulási környezetek" )

Nem csak szép gesztus, de rendkívül hasznos lenne felhasználni Dr. Hutter Ottó barátunk szellemi hagyatékát is, aki talán a legelőször és a legtöbbet tette eddig az e-learning magyarországi elterjesztéséért.

LZ

In reply to Deleted user

by Roland Szabó -
Teljesen egyetértek, Hutter Ottó a főnököm volt a sztakiban, sok jót tanulhattam tőle, és azelőtt még mit se tudtam az e-learningről.. Azokon a (Ottó által szervezett) e-learning konferenciákon nagyon látványos fejlesztési irányzat és piaci ismertetés indult el. És aztán szakadt is meg...

Ezúton szeretnénk a Kék-Suli Oktatóközpont nevében jelentkezni az eLearning szakosztály tagjaihoz.

Szabó Roland
oktatásvezető

Re: NJSZT eLearning szakosztály

by Ferenc Lévai -

Kedves Csaba!

Örömmel értesültünk a szakosztály megalakításának tervéről és szívesen csatlakoznánk e szerveződéshez.

Ezalatt értem a Galamb József Szakképző Iskola (Makó) informatikai munkaközösségét, mely jelenleg 10 főből áll.

Szívesen vállalnán feladatot a szakosztály munkájában.

Lévai Ferenc

by Deleted user -

Szervusztok!

Szívesen csatlakozom, ha dolgos kezdőket is fogadtok.

Üdvözlettel

Ágoston Magdi

In reply to Deleted user

by Deleted user -

Kedves Kollégák,

Mint ELTE PPK ITOK kutatócsoport és mint magánember is szívesen csatlakozom, akár operatív feladatokat is vállalok a szervezésben. Nagyon örülök neki, hogy az ötlet a konferencia után végül újra előkerült.

Üdvözlettel:

János

by Deleted user -

Nagyon örülök az ötletnek és lelkesen csatlakozom a szakosztályhoz.

Szerintem a jelentkezők nagy száma és lelkesedése is azt mutatja, hogy ez nagyon időszerű.

Szeretnék csatlakozni: Bazsó Judit

( www.englishnet.hu/moodle )

by Ica Egri -

Sziasztok!

Ha kezdők is jöhetnek, akkor én is szívesen csatlakozom a szakosztályhoz.

Üdvözlettel: Egri Józsefné Ica

by Árpád Bánhidi -

Engem is érdekel a szakosztály, szívesen csatlakozom.

In reply to Árpád Bánhidi

by Deleted user -
Bár eddig nem sok időm jutott a moodle ztanulmányozására, mégis úgy gondolom, hogy ennél többre lennénk képesek.
Kellene létrehozni egy csoportot (mintha csak egy tanfolyam lenne), és nem elszigetelten begyűjteni a jelentkezőket. Sokan ktöltöttük a jelentkezési llapot, de azt gondolom, hogy nem látjuk az eredményt. Kell az alapításhoz 11 NJSzT tag (azt gondolom újak is lehetnek). Meg kellene állapodnunk (esetleg valami szavazásfélével) a vezetőségről. kellene egy műküdési (program) terv.
Véry Zoli jelezte, én is jelzem a tagságunkat.ű
csak így tovább, kicsit fel kellene gyorsulni...
In reply to Deleted user

by Csaba Vágvölgyi -
Kedves Gábor és minden érdeklődő!

Valóban eltelt néhány hét az eredeti felhívásunk óta, de nem véletlenül várakoztunk, ui. tudomásunkra jutott, hogy hasonló témakörben mások is szakosztályalapításra készültek, és a velük való egyeztetés miatt nem léptünk eddig. Az eredeti felvetésre közel 40 pozitív választ kaptunk, ebből már több mint huszan (köztük több jelenlegi NJSZT tag) megadták a most kért adatokat, és reményeink szerint a hét elejére ez a szám még emelkedni fog.
Nem nagyon értem a programot firtató észrevételt sem, hiszen már az eredeti felhívás idején is felvázoltuk a terveinket, és kértük a segítségeteket. Kevés reagálás érkezett (ezúton is köszönjük) és ezeket beépítettük abba a listába, amely a jelen felhívással együtt vált elérhetővé. Ettől konkrétabb tervekről szerintem a szakosztály megalakulásáig nincs értelme beszélni. Ugyanez vonatkozik a vezetőség és egyéb tisztségek megválasztására is.
A megalakulást követően tervezünk egy olyan adatgyűjtést, hogy ki milyen formában tudna hozzájárulni a szakosztály működéséhez (pl: fordítási, honosítási munkák, már létező dokumentációk közreadása, rendezvényszervezési feladatok, ... - itt is várjuk az ötleteket)

A biztatást egyébként köszönjük, és mi is arra biztatunk mindenkit aki még nem jelezte tagsági szándékát, hogy tegye meg és töltse ki a kérdőívet!

Vágvölgyi Csaba

by Deleted user -
kedves Csaba és mindenki,
nem firtattam a programot, csak leírtam, hogy mi szükséges egy szakmai közösség megalapításához az NJSzT-ben.
én nem az adatgyűjtést firtattam, ami tökéletes, hanem azt, hogy nem látom a csoportunkat. Úgy gondolom, hogy a moodle sokat tehet a közösségi működés támogatásáért, és azt gondoltam, hogy van egy csoport aki látja egymást és akár a kitöltött kérdőíveket. Ehhez gondolom mindenki hozzájárul, én ezennel itt igen.
In reply to Deleted user

by Éva Giba -

Lehet hogy rossz helyen kérdezem: Szó volt egy roadshow-ról is tavaly. Azzal mi van, lesz-e valamikor, hogy áll a szervezés?

Köszi! Éva