Mit jelentene a gyakorlatban a szakosztály létrejötte a tagdíjon és az újságokon túl?
Vince
Kedves Csaba!
Nagyon örülök a kezdeményezésnek. Ez a téma biztosan megér egy szakosztályt!
Ezúton jelzem jelentkezési szándékomat.
Üdvözlettel: Kovács Miklós
Széchenyi István Egyetem
Szervusztok!
Én szívesen jelentkeznék, mert érdekel, de NAGYON kezdő vagyok ebben a témában! csak olvasgatok, figyelgetek egyenlőre! De szívesen tag lennék, ha bevesztek egy teljesen zöldfülűt is!
Üdv! Éva
Én is szívesen csatlakoznék - de sajnos szintén meglehetősen zöldfülűként.
Kedves Csabáék!
Sikeres Moodle workshop-unk után nemcsak a magam, de nagy valószínűség szerint (vezetőinket és a kollégákat még végigkérdezem) a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tanárképző Osztálya és az Egyetemi Informatikai Központ nevében is mondhatom, hogy örömmel csatlakoznánk egy ilyen kezdeményezéshez, és lehetőség szerint bekapcsolódnánk a szakosztály megalapításával kapcsolatos feladatok megvalósításában is.
Kérlek, tájékoztass majd a további terveket,teendőket illetően.
üdvözlettel:
Létray Zoltán
Én még nem tudom, hogy akarom-e, de ennyi pénz még nem vág földhöz, a szándék nyilvánvalóan bölcs, Csak lenne kicsi időm arra, hogy megcsináljam az első moodle oldalamat, mert eddig csak kukucskáltam. Meg még mindig csak hieroglifákat látok a levelekben sajnos.
üdv sp
Tárgy: Re: NJSZT eLearning szakosztály
A hieroglifak oka az, hogy a Moodle UTF-8 kodolással kuldi ki a leveleket, bar ez a legtobb korszeru levelezoszoftvernek nem okozhat gondot. Mivel levelezel?
Megj.: Sajnos a latin-2 nem valaszthato, igy ha lemondunk az UTF-8-rol (latin-1), akkor az őŐűŰ (hosszu oO és uU) betukkel lesz gond.
Sziasztok!
Jó ötlet, én is csatlakozok.
NJSZT eLearning szakosztályának tervezett tevékenysége
- Az eLearning magyarországi népszerűsítése, kiadványok készítése, konferenciák, rendezvények szervezése.
- A hazai jó gyakorlatok, szakmaspecifikus megoldások nyomonkövetése, bemutatása, publikálása.
- A magyar eLearning szakmai közösség számára vitafórum biztosítása.
- Hazai eLearninggel foglalkozó intézmények, szervezetek, vállalatok közti kommunikáció elősegítése.
- A témával kapcsolatos szabványok honosítása és elterjesztése.
- A szabad forráskódú keretrendszerek és hozzájuk kapcsolódó egyéb szoftverek lokalizációja, fejlesztése.
- Az eLearninggel kapcsolatos (szabad forráskódú) fejlesztőeszközök honosítása.
- Hasonló profilú nemzetközi szervezetekkel történő kapcsolatfelvétel, tudástranszfer biztosítása a hazai kutatók-fejlesztők számára.
-
Pályázatokhoz konzorciumok létrehozása.
Érdekes, fontos témákat terveztek, feltétlenül támogatjuk. Javasoljuk még, hogy a tevékenységek közé vegyük be az e-learning pedagógiai technológiai vizsgálatát, módszertanának kutatását és gyakorlati bevezetésének támogatását pl. a Life Long Learning területén is. ("Korszerű tanítási-tanulási környezetek" )
Nem csak szép gesztus, de rendkívül hasznos lenne felhasználni Dr. Hutter Ottó barátunk szellemi hagyatékát is, aki talán a legelőször és a legtöbbet tette eddig az e-learning magyarországi elterjesztéséért.
LZ
Ezúton szeretnénk a Kék-Suli Oktatóközpont nevében jelentkezni az eLearning szakosztály tagjaihoz.
Szabó Roland
oktatásvezető
Kedves Csaba!
Örömmel értesültünk a szakosztály megalakításának tervéről és szívesen csatlakoznánk e szerveződéshez.
Ezalatt értem a Galamb József Szakképző Iskola (Makó) informatikai munkaközösségét, mely jelenleg 10 főből áll.
Szívesen vállalnán feladatot a szakosztály munkájában.
Lévai Ferenc
Szervusztok!
Szívesen csatlakozom, ha dolgos kezdőket is fogadtok.
Üdvözlettel
Ágoston Magdi
Tárgy: NJSZT eLearning szakosztály
Kedves Kollégák,
Mint ELTE PPK ITOK kutatócsoport és mint magánember is szívesen csatlakozom, akár operatív feladatokat is vállalok a szervezésben. Nagyon örülök neki, hogy az ötlet a konferencia után végül újra előkerült.
Üdvözlettel:
János
Nagyon örülök az ötletnek és lelkesen csatlakozom a szakosztályhoz.
Szerintem a jelentkezők nagy száma és lelkesedése is azt mutatja, hogy ez nagyon időszerű.
Szeretnék csatlakozni: Bazsó Judit
Sziasztok!
Ha kezdők is jöhetnek, akkor én is szívesen csatlakozom a szakosztályhoz.
Üdvözlettel: Egri Józsefné Ica
Kedves Csaa!
Jó ötletnek tartom, rám is engem is érdekel a dolog.
Érdekel az e-learning szakosztály.
Engem is érdekel a szakosztály, szívesen csatlakozom.
Kellene létrehozni egy csoportot (mintha csak egy tanfolyam lenne), és nem elszigetelten begyűjteni a jelentkezőket. Sokan ktöltöttük a jelentkezési llapot, de azt gondolom, hogy nem látjuk az eredményt. Kell az alapításhoz 11 NJSzT tag (azt gondolom újak is lehetnek). Meg kellene állapodnunk (esetleg valami szavazásfélével) a vezetőségről. kellene egy műküdési (program) terv.
Véry Zoli jelezte, én is jelzem a tagságunkat.ű
csak így tovább, kicsit fel kellene gyorsulni...
Valóban eltelt néhány hét az eredeti felhívásunk óta, de nem véletlenül várakoztunk, ui. tudomásunkra jutott, hogy hasonló témakörben mások is szakosztályalapításra készültek, és a velük való egyeztetés miatt nem léptünk eddig. Az eredeti felvetésre közel 40 pozitív választ kaptunk, ebből már több mint huszan (köztük több jelenlegi NJSZT tag) megadták a most kért adatokat, és reményeink szerint a hét elejére ez a szám még emelkedni fog.
Nem nagyon értem a programot firtató észrevételt sem, hiszen már az eredeti felhívás idején is felvázoltuk a terveinket, és kértük a segítségeteket. Kevés reagálás érkezett (ezúton is köszönjük) és ezeket beépítettük abba a listába, amely a jelen felhívással együtt vált elérhetővé. Ettől konkrétabb tervekről szerintem a szakosztály megalakulásáig nincs értelme beszélni. Ugyanez vonatkozik a vezetőség és egyéb tisztségek megválasztására is.
A megalakulást követően tervezünk egy olyan adatgyűjtést, hogy ki milyen formában tudna hozzájárulni a szakosztály működéséhez (pl: fordítási, honosítási munkák, már létező dokumentációk közreadása, rendezvényszervezési feladatok, ... - itt is várjuk az ötleteket)
A biztatást egyébként köszönjük, és mi is arra biztatunk mindenkit aki még nem jelezte tagsági szándékát, hogy tegye meg és töltse ki a kérdőívet!
Vágvölgyi Csaba
nem firtattam a programot, csak leírtam, hogy mi szükséges egy szakmai közösség megalapításához az NJSzT-ben.
én nem az adatgyűjtést firtattam, ami tökéletes, hanem azt, hogy nem látom a csoportunkat. Úgy gondolom, hogy a moodle sokat tehet a közösségi működés támogatásáért, és azt gondoltam, hogy van egy csoport aki látja egymást és akár a kitöltött kérdőíveket. Ehhez gondolom mindenki hozzájárul, én ezennel itt igen.
Lehet hogy rossz helyen kérdezem: Szó volt egy roadshow-ról is tavaly. Azzal mi van, lesz-e valamikor, hogy áll a szervezés?
Köszi! Éva