Pontozói jelentés hiányosan jelenik meg

Pontozói jelentés hiányosan jelenik meg

by László Horváth -
Number of replies: 3

Sziasztok!

Nem találom az alábbi probléma megoldását. Kérem a segítségeteket!

A Pontozói jelentésben nem jelennek meg a hallgatói eredmények. Pontosabban van akinek megjelenik, van akinek nem, mindenki hallgatóként van felvéve a kurzushoz. Igaz van olyan is akinek több szerepköre is van, de az adott kurzusban hallgatóként szerepel. Van olyan hallgató is akinek először megjelentek az eredményei és utána eltűntek. Rendszer frissítés nem volt közben. Pl. van olyan hallgató, akinek a személyes profilján a "Teljes jelentésben" láthatóak a teszt eredményei, viszont az összes hallgató "Pontozói jelentésében" nem.  Jelenleg a 4.1.1 verziót használjuk.

Mi tévő legyek? Milyen beállítás hibádzik?

Köszönöm!

In reply to László Horváth

Tárgy: Pontozói jelentés hiányosan jelenik meg

by Lion Moot Admin Second -

Kedves László!

Biztos vagyok benne, hogy akiknek nem látszik a táblázatban a teszt eredménye, csak a saját profiljában, azoknak van magasabb jogú szerepe is – valószínűleg globális – és a tesztírás előtt nem váltottak át tanuló szerepre. Ha ez elmarad, akkor a magasabb jogú szerephez kötődik a kitöltés és nemjelenik meg a hallgatók táblájában.

Mindig szerepet kell váltani az ilyen szerepű embereknek tesztírás előtt. Egy manager-nek az sem segítség, ha a kurzusban „csak” tanulóként van beíratva, mert a joga a kurzusban is öröklődik.

A szerepváltás a megoldás, vagy még jobb, ha szerepenként van felhasználói fiókja, mert pl managerként a sikertelen teszjét felül tudja pontozni kézzel. Már ha tud erről:-)

Papp Gyula

In reply to Lion Moot Admin Second

Tárgy: Pontozói jelentés hiányosan jelenik meg

by László Horváth -
Kedves Gyula!

Köszönöm a válaszodat! Igen, magasabb jogú szereplő az egyik akinek nem jelent meg az eredménye és az általad leírt módon sikerült megjeleníteni az eredményét, de csak az "átminősítés" után kiöltött eredményét. Az előtte megírt tesztek eredményei nem jelentek meg az összesítésben. Tehát, ha valaki pl. "Igazgató" és egy kurzust meg kell csinálnia, akkor az adott esetben "csak" hallgatóként/munkavállalóként végezheti el az adott kurzust és írhatja meg a tesztet úgy, hogy az eredménye megjelenjen a Pontozói jelentésben? Viszont továbbra is ott van az "egyszerű hallgatók/munkavállalók" eredményeinek eltűnése. Tőlük függetlenül állítja a kurzust felügyelő kolléga, hogy látta az elkészült teszt eredményeket a Pontozói jelentésben, amelyek utána eltűntek (ráadásul nem is mindenkinél, hanem csak egyeseknél tűntek el). Ez lehet adatbázis hiba, program hiba vagy inkább valami a beállításokban romlott el időközben?
A szerepenkénti azonosítást nem támogatjuk ebben az esetben (AD).

Laci
In reply to Lion Moot Admin Second

Tárgy: Pontozói jelentés hiányosan jelenik meg

by László Horváth -
Kedves Gyula!
Azoknál akiknél a pontozói jelentésben nem jelennek meg az eredmények a "Minden naplóbejegyzés"-ben a hiányzó eredménynél az alábbiakat látjuk. 
Más esetekben az "Eseménykörnyezet"-nél a megtekintett/megoldott teszt neve látható. Illetve az esemény nevére ("Megtekintett kurzusmodul") kattintva hibaüzenet jön, hogy "Érvénytelen kurzusmodul-azonosító". Érthetetlen ez a "Más" "Eseménykörnyezet" megnevezés. Ugyanaz a teszt több esetben, több felhasználónál tökéletesen működik. (Van is hiba, nincs is hiba?) 
Köszönöm a segítséget!
Attachment Moodle1.jpg