Visszajelző megjegyzések a "Feladat"-nál

Visszajelző megjegyzések a "Feladat"-nál

by Dávid tanár úr Daróczi -
Number of replies: 4

Kedves Fórumozók!

Sajnos nem sikerült rájönnöm, hogy mi kerüli el a figyelmemet, ezért hozzátok fordulok segítségért...

Alaphelyzet: Feladat tevékenység esetén szeretnék visszajelzést küldeni a diákoknak, azonban nem jelenik meg a visszajelzés.

A csatolt képernyőképen látszik, hogyha a pirossal bekarikázott részbe írok megjegyzést, azt látni fogja a tanuló, viszont ha komolyabb visszajelzést szeretnék (pl. pdf-et visszaküldeni megjegyzésekkel), és kitöltöm a zölddel jelölt területeket, akkor annak hűlt helye lesz, s a diákok nem kapják meg. Erre keresek valami megoldást...

Előre is köszönve a segítsége,
Daróczi Dávid


Attachment help.JPG
In reply to Dávid tanár úr Daróczi

Tárgy: Visszajelző megjegyzések a "Feladat"-nál

by Éva Békefi -

Kedves Daróczi Dávid,

biztos van itt nálam gyakorlottabb, de hátha.... szóval a felső pirossal jelölt rész, az magához a leadáshoz fűzött megjegyzés. A zölddel jelöltek az értékelő megjegyzések. Esetleg magánál a feladat beállításainál kellene megnézni a visszajelzési beállításokat, hogy ott mi van beállítva, csatoltam egy képet, szerintem ott kell megnézni (a feladat alap beállításai között található), hogy mind a szöveges, mind az állományi visszajelzés be van pipálva, és akkor elfogadja mindkét fajta értékelést a rendszer. Legalábbis szerintem itt kellene kezdeni megkeresni a megoldást.

Remélem tudtam segíteni, ha nem akkor biztosan érkezik hamarosan egy rutinosabb felhasználó.

üdvözlettel:

Békefi Éva


Attachment visszajelzes tipusok.JPG
In reply to Éva Békefi

Tárgy: Visszajelző megjegyzések a "Feladat"-nál

by Dávid tanár úr Daróczi -

Kedves Éva!

Köszönöm a gyors válaszát. Erre a megoldásra már gondoltam, ezért be van pipálva (mindhárom), de sajnos nem segít a problémán.

In reply to Dávid tanár úr Daróczi

Tárgy: Visszajelző megjegyzések a "Feladat"-nál

by Gyula Papp -

Hát én nagyon nem szoktam használni az „Értékelési folyamatot”, mert csak bonyolítja a „folyamatot”.

A képen látható, hogy „Az értékelés véget ért” opció van beállítva. Ilyenkor a diák még nem lát semmit. Ha az opció „Közzétéve”, akkor viszont értelemszerűen minden OK.

Ha nem szeretnél minden diák esetén még egy mezőt kattintgatni, akkor azt javaslom, kapcsold ki az értékelési folyamatot. Ez elvileg  abban segít az értékelés során az értékelés különböző állapotainak megfelelő helyzetet hozzon létre. Pl.: azzal, hogy lepontozod a diákot, megjegyzést írsz, még nem biztos, hogy végeztén. Lehet, hogy vissza akarsz térni később módosítani. Vagy csak akkor engeded ki az infókat, ha mindenkivel végeztél és nem akarod, hogy a lassanként érkező értékelések alapján a többi diák elkezdjen módosítgatni, javítani.– már ha erre van módja...

Szóval át kell gondolni, hogy hogyan szeretnéd kezelni a feladat értékelését.

Némi angol nyelvű leírás itt: https://docs.moodle.org/26/en/Assignment_settings#Use_marking_workflow