processzorhasználat

processzorhasználat

Vizvári Dóra írta időpontban
Válaszok szám: 0

Kedves Kollégák!

Szintén a távoktatási SOS állapot megoldásában lenne szükségem tanácsra. Eddig teljesen szépen futó Moodle-nk volt, nem volt ugyan hatalmas a felhasználása, volt, hgoy vizsgáztak benne 40-045 is egyszerre, nem volt vele probléma. A Tárhely.eu-n, a legmagasabb csomagban van a tárhely, itt működik már két éve. 

Tegnap este sikeresen átálltunk http-ről, https-re. Ezt megtettem a cpanel-n, certificate és kulcs telepítésével, rendben volt. Ez nem volt még elég a böngészőnek, ezért a config.php-ban is átírtam http-ről, https-re a wwwroot-ot. De még mindig nem stimmelt, ezért a moodle-ban a http->https plugin segítségével lecseréltettem minden moodle fájlra mutató linket https-re. A végső sikert egy bentragadt kép lecserélése hozta el. Ez volt tegnap (04.05) este 22:30 körül. 

Ma reggel jöttek 9 óra körül az első hibajelzések, nem lehetett bejelentkezni, illetve időnként mégis, de akkor is lassú volt. Mentem a cpanelre, rögtön szemet ütött a statisztikában a 90% fölötti processzor használat, és szintén 90% fölötti bejegyzéshasználat jelzés. 

Megnéztem a log bejegyzéseket, és azt mutatta, hogy reggel 6 óra körül történt valami, azóta ilyen magas a processzor-használat. Nem találjuk, hogy mi "emésztheti" ennyire a processzort. Egyébként alig 10-05 felhasználó van belépve. 


Egy php segítségével leállítottuk a moodle-t, rögtön visszaesett 50%-ra. Visszakapcsoltuk, felugrott 90%-ra. Tehát a moodle a hibás. De nem találjuk, hogy mi téren, és mi történt ma reggel 6 körül. 


Előre is köszönöm!

üdv

Dóri