Technikai fórum

Kurzuskategóriák átszervezése

 
Kép
Kurzuskategóriák átszervezése
Makó Gábor írta 2019. október 28., hétfő, 18:24 időpontban
 

Üdv!

A kurzuskategóriákat gond nélkül át lehet szervezni? Gondolom a kurzuskategóriákhoz rendelt kérdéseket nem befolyásolja (belső ID alapján vannak hozzárendelve).

Tehát ilyesmire gondoltam, hogy eredetileg:

  1. informatika
  2. programozás
  3. adatbáziskezelés

...stb.


Ezt összevonnám egy felsőbb szintű kategóriákba (szakmák), pl.:

Informatika (szakma):

  1. informatika
  2. programozás
  3. adatbáziskezelés

Gépészet (szakma):

  1. gépészeti ismeretek

...stb.


Kép
Tárgy: Kurzuskategóriák átszervezése
Makó Gábor írta 2019. október 31., csütörtök, 17:56 időpontban
 

"Kérdésbankot alapvetően kurzusban alakítunk ki – hogy minden érintett tanár hozzáférhessen. Ez több azonos tantárgyi kurzus esetén redundás kérdéskezelést jelent, mert minden kurzusban megismétlődnek a kérdések.

A kérdéseket ki lehet szervezni kurzuskategória (nem a kérdésbank katagóriájáról beszélek) szintre és az alaprendszer (site) szintjére. 

Ez azonban jogosultsági problémát generál, mert admin és manager látja ezeket a kérdéseket, de tanár szerepkörű felhasználó ezeket nem látja a kurzusból. A tanár szerep mellett manager szerepet adva már látja és kiválaszthatja a kérdéseket, de szerkeszteni, módosítani, újat létrehozni nem tud ott. Kizárólag a kurzusban.

Szóval ha egyedül – adminként – kezeled a portált és a kurzusokat, akkor ebből semmit sem érzékelsz, mert te vagy az „Isten”. De ha a tanár kollégák is belefolynak a történetbe, akkor ez egy kompromisszumos sztori ;-)"


Itt válaszolok, inkább ide tartozik. Teszt környezetben átrendeztem a kategóriákat, minden a helyén maradt. Igaz tanár szerep nem volt hozzárendelve még.

Az élesben sincs még rajtam kívül más felhasználó. :)