Technikai fórum

Tesztek áthelyezése másik kurzusba

 
Kép
Tesztek áthelyezése másik kurzusba
Niethammer Zoltán írta 2019. szeptember 13., péntek, 09:34 időpontban
 

Sziasztok!

Kb. 40-50 db tesztet kellene az egyik kurzusból áthelyezni a másikba.

Megoldható ez valami export-import funkcióval?

A kérdéseket tudom exportálni, de akkor újra fel kell építeni a teszteket. Minden teszt legalább 15-20 kérdést tartalmaz, tehát elég nagy munka lenne egyenként bepakolászni.


Kép
Tárgy: Tesztek áthelyezése másik kurzusba
Horváth Cz. János írta 2019. szeptember 13., péntek, 10:44 időpontban
 

Szia!

A tesztből lehet másodpéldányt készíteni, átnevezni, majd kurzusok között importálni. Nekem ez bevált eddig.


Üdv, János

Kép
Tárgy: Tesztek áthelyezése másik kurzusba
Bálint György írta 2019. szeptember 13., péntek, 14:01 időpontban
 

Kedves Zoltán!

Régóta működtetek egy több ezer tesztkérdésből felépített kérdésbankkal rendelkező Moodle-t. Leírom az eddigi tapasztalataimat, hátha segítenek. A problémáddal nagyon sokszor találkoztam, és én is egy ideig újra és újra felépítettem a teszteket a kérdésekből. A dolgomat az könnytette meg, hogy a kérdéseket kategóriákba soroltam, és így könnyebb volt már a tesztekhez rendelni, de kurzusonként újra és újra meg kellett tennem. Az sem segített, ha az adott kurzusokat a felhasználói adatok nélkül lementettem, majd visszaállítottam/importáltam, mert ilyenkor a kérdések más környezetbe kerültek, mint ahol eredetileg voltak. Van egy plugin a Moodle-ban, amellyel a feladatokat (így a teszteket) is lehet vágólapon másolnia kurzusok között, de ez a tesztekkel soha nem tudott rendesen bánni, sok hibát eredményezett a használata. Idénre más oldalról közelítve oldottam meg a problémát:

Az elkészült teszteket nem az egyes kurzusokba építettem be, hanem olyan kurzusokat hoztam létre, amelyek csak teszteket tartalmaznak logikusan elrendezett formában. Minden olyan tanulót, akiknek meg kell oldania ezeket, csoportosítva rendelek ehhez (ezekhez) a "tesz kurzushoz",  vagyis nem a teszteket osztom meg a kurzusok között, hanem a tanulókat rendelem a kurzuson belül a tesztekhez. (Ezt a teszt elérhetőségének korlátozásánál teszem meg.) Kicsit el kell merülni előtte a Moodle csoportok használatában.

Így a tesztek egy helyen vannak, tetszőlegesen bővíthetők, javíthatók, nincsenek sok-sok helyen megismételve. A diákok igazi kurzusában (ahol tehát az adott tárgy más feladati vannak kiadva) egy-egy címkével hivatkozok, hogy melyik tesztet kell megoldaniuk. 

Biztos van más mód is erre, de nekem most ez vált be.

Bálint György


Kép
Tárgy: Tesztek áthelyezése másik kurzusba
Vágvölgyi Csaba írta 2019. szeptember 13., péntek, 15:08 időpontban
 

Kedves Zoltán!

Még egy lehetséges megoldás:

Készíts biztonsági mentést a kurzusról, amely csak a teszteket (és a kérdésbankot) tartalmazza. Ezt a mentés vissza tudod állítani az alábbi lehetőséget használva:

Visszaállítás egy létező kurzusba
A kurzus biztonsági mentésének egyesítése egy létező kurzussal

Üdv.:  Vágvölgyi Csaba