Moodle rendszert régóta használunk, de új példányt két éve nem telepítettem. Most szükség lenne rá.
Próbálkozás-1:
Adott egy proxmox szerver, amelyben lxc konténerben (amely template-ből települt, turnkey linux - moodle) használunk néhány példányt, amelyet nyáron frissítettem - gond nélkül - 3.7.1-re.
Megtettem a szokott beállításokat, tehát létezett az adatbázis, megvannak a megfelelő joggal a mappák. A telepítés kétféleképpen hasalt el, egy esetben az mdl_glossary_* táblák létezését kifogásolta, kézzel töröltem, de újra és újra kifogásolta.... (???)
A másik a "Coding error detected, it must be fixed by a programmer: Invalid property requested, or the property does not has a default value." üzenet. Ennél meguntam linken lévőkkel próbálkozást, gondoltam, majd otthon xampp alatt, aztán legfeljebb átteszem ide az egészet.
Próbálkozás-2:
Windows10, XAMPP, adatbázis, mappák rendben. A feltételek közül két dolgot kifogásolt, egyik sem tűnt kritikusnak, nem 32 bites a php - ezen nem tudok segíteni; opcache bekapcsolása. Utóbbinál megtettem, amit a https://docs.moodle.org/37/en/OPcache lap ír, apache újraindítás volt, nem hatott. (Pedig más php.ini-s beállításokat lehetett módosítani.)
Belefutok az előbb már említett hibába: "Coding error detected, it must be fixed by a programmer: Invalid property requested, or the property does not has a default value."
Szinte hihetetlen, hogy két, ennyire eltérő környezetben véletlenül pont ugyanaz a hiba jöjjön.