Technikai fórum

3.7.1+ telepítési hiba

 
Kép
3.7.1+ telepítési hiba
Fodor Zsolt írta 2019. szeptember 5., csütörtök, 05:20 időpontban
 
Üdvözletem!

Moodle rendszert régóta használunk, de új példányt két éve nem telepítettem. Most szükség lenne rá.

Próbálkozás-1:

Adott egy proxmox szerver, amelyben lxc konténerben (amely template-ből települt, turnkey linux - moodle) használunk néhány példányt, amelyet nyáron frissítettem - gond nélkül - 3.7.1-re.

Megtettem a szokott beállításokat, tehát létezett az adatbázis, megvannak a megfelelő joggal a mappák. A telepítés kétféleképpen hasalt el, egy esetben az mdl_glossary_* táblák létezését kifogásolta, kézzel töröltem, de újra és újra kifogásolta.... (???)

A másik a "Coding error detected, it must be fixed by a programmer: Invalid property requested, or the property does not has a default value." üzenet. Ennél meguntam linken lévőkkel próbálkozást, gondoltam, majd otthon xampp alatt, aztán legfeljebb átteszem ide az egészet.

Próbálkozás-2:

Windows10, XAMPP, adatbázis, mappák rendben. A feltételek közül két dolgot kifogásolt, egyik sem tűnt kritikusnak, nem 32 bites a php - ezen nem tudok segíteni; opcache bekapcsolása. Utóbbinál megtettem, amit a https://docs.moodle.org/37/en/OPcache lap ír, apache újraindítás volt, nem hatott. (Pedig más php.ini-s beállításokat lehetett módosítani.)

Belefutok az előbb már említett hibába: "Coding error detected, it must be fixed by a programmer: Invalid property requested, or the property does not has a default value."

Szinte hihetetlen, hogy két, ennyire eltérő környezetben véletlenül pont ugyanaz a hiba jöjjön.

Csak én vagyok ilyen szerencsés? Van-e tipp, hogyan lehet segíteni?

Köszönettel,
Fodor Zsolt

Kép
Tárgy: 3.7.1+ telepítési hiba
Vágvölgyi Csaba írta 2019. szeptember 5., csütörtök, 15:32 időpontban
 

Kedves Zsolt!

Minkét esetben ugyanaz a telepítőkészletet használtad? Tényleg furcsa hibák, így első körben a telepítőkészlet hibájára gyanakodnék.

Extrém esetben maga az aktuális heti kiadás is lehet hibás. Ha sima 3.7.1-et próbálsz felrakni én nem 3.7.1+-t, akkor is ismétlődik a hiba???

Üdv.: Vágvölgyi Csaba

Kép
Tárgy: 3.7.1+ telepítési hiba
Fodor Zsolt írta 2019. szeptember 17., kedd, 12:26 időpontban
 

Kedves Csaba!

Köszönöm a választ. Igen,ugyanaz a telepítő volt.

Kissé sokára jutottam oda, hogy próbálkozzak. Közben megjelent a 3.7.2 is. Ezt használtam. A hiba pontosan ugyanúgy jelentkezett mindkét gépen. Furcsa.

Telepítettem egy gépet KVM virtualizációval, ott simán felment. Mintha lassabb lenne a telepítés a korábban megszokottnál, de nem sűrűn szoktam telepíteni, inkább csak a meglévő példányokat frissítem. No, innen át tudtam tenni a célgépre. Nem ideális, mert valami probléma biztosan van, de jelenleg nem költöztethetem át a teljes rendszert.

Üdv: Fodor Zsolt