Technikai fórum

Közös kérdésbank

 
Kép
Közös kérdésbank
Kertész Róbert írta 2017. november 9., csütörtök, 08:53 időpontban
 

Kedves Kollégák!

Beállítottam egy kurzuskategóriát, amelyen belül több kurzus van. A kurzusok témája különböző, de gyakran van átfedés a kérdések közt, így "kényelmi okokból" a kurzuskategóriához rendeltem a kérdésbankot (a kurzusoknak nincs saját kérdésbankja, hanem egy közösből válogathatok mindegyik kurzusban). Rendszergazdai jogkörrel ez nem gond - nem gondoltam, hogy tanár jogosultsággal gond lehet...

Ha tanár jogosultságú felhasználó lép be valamelyik kurzusba, akkor nem látja a kérdésbankot! (hiszen az nem a kurzushoz van rendelve.)

Milyen megoldás lehetséges, hogy különböző kurzusok tanárai ugyanabból a közös kérdésbankból válogathassanak a feladatlapok összeállításához?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Kép
Tárgy: Közös kérdésbank
Bálint György írta 2017. november 9., csütörtök, 09:31 időpontban
 

Szia!

Ahhoz, hogy kérdésbankot közösen tudjunk használni, egy új szerepet kell definiálni, amit aztán a kollégákhoz rendelünk. Ezen a szerepen keresztül érik majd el a kérdésbankot.

Itt van egy leírás hozzá, mert nem csak egy kattintás:

https://docs.moodle.org/24/en/How_to_let_teachers_share_questions_between_courses

Gyuri

Kép
Tárgy: Közös kérdésbank
Kertész Róbert írta 2017. november 9., csütörtök, 10:50 időpontban
 

Nagyon szépen köszönöm!

Próbálom megvalósítani!

Üdv: Robi

Kép
Tárgy: Közös kérdésbank
Papp Gyula írta 2017. november 9., csütörtök, 20:09 időpontban
 

Másik megoldás: a kurzusban adja a tanárnak igazgatói (manager) szerepet, így kilát a kurzuson kívülre és tudja használni a kategóriában, vagy a portál szinten (alaprendszer) lévő kérdéseket.

Szerkeszteni, vagy újat létrehozni ott nem tud - kizárólag a kurzusban, de látja a kijebb lévő kérdéseket és be tudja rakni tesztekbe.

Sinka Robert
Tárgy: Közös kérdésbank
Sinka Róbert írta 2017. november 10., péntek, 12:12 időpontban
 

Sziasztok,

itt leginkább az a gond, hogy ha  a többi helyen nincs bent a diák, nem fogja látni a tesztet :(

Szóval talán szerencsésebb egy ún. regisztrációs kurzust vagy központi tanszéki kurzust létrehozni, ahová mindenki beiratkozik, ekkor már emelhet innen is kérdéseket, mindenki látni fogja. Ez bevált, mert klasszikus :)

R