Technikai fórum

Mahara magyar nyelv

 
Kép
Mahara magyar nyelv
Csábi Béla írta 2016. január 21., csütörtök, 09:52 időpontban
 
Kedves Kollégák!

Szeretnénk elkezdeni portfólió témával foglalkozni. A nyelv kérdés, amivel megakadtam. Előadásokban találtam hivatkozást egy mahara.hu/hu címre, ahol lenne magyar nyelvi csomag, de az oldal nem érhető el. Néztem a mahara.org-ot, ott a 15-ös verzió az aktuális, a https://translations.launchpad.net/mahara-lang oldalon elérhető statisztikák alapján gyakorlatilag nincs magyar fordítása.

Szeretném megkérdezni, mi a tanácsotok, merre kellene elindulni az ügyben? Esetleg korábbi verziót érdemes telepíteni és ahhoz van valahol nyelvi csomag?

Köszönöm szépen előre is a segítséget...

Csábi Béla
Kép
Tárgy: Mahara magyar nyelv
Papp Gyula írta 2016. január 22., péntek, 18:28 időpontban
 

Kedves Béla!

Jó helyen keresel :-)

A http://mahara.hu/hu oldalon most elérhető a legfrissebb magyar nyelvi csomag. Ez az 1.10-es verzióhoz készült és még mindig nem teljes, de épp folyamatosan dolgozunk rajta.

Folyamatban van a Mahara magyar nyelvi csomagjának a hivatalos útra terelése, hogy a mahara.org oldalról is elérhető legyen – kicsit döcögősen halad. Mivel a jelenlegi nyelvi csomag még a korábbi verziókhoz kiadott adminlang pluginban készült, ami az újabb verziókat nem támogatja, így elég szedett-vedett a nyelvi csomag.

Hamarosan elkészülünk az 1.10-es verzió teljes fordításával és elindul egy teljesen új nyelvi csomag összeállítása a legfrissebb 15.10-es illetve a várható 16-os verzióhoz.

Addig is hetente frissítem a letölthető változatot, illetve ha elkészül az új csomag, azt szeretnénk nagyon nagy dobra verni. És készül még néhány meglepetés is Mahara fronton ;-)